Odpowiedz

Kredyt hipoteczny a fundamenty

Witam,

Do wkładu własnego pod kredyt hipoteczny planuję wykorzystać działkę oraz fundamenty zrobione za gotówkę. Czy na wykonane prace oraz materiały budowlane wykorzystane do wykonania fundamentów potrzebuję faktur imiennych? Czy wystarczy zgłoszenie tego faktu pracownikowi banku, i rzeczoznawca wyceni poszczególny etap?

Pozdrawiam 

Odpowiedz
0 Lajków
beakuc
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
25-01-2022
Wiadomość 1 z 3 (2 704 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny a fundamenty

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą Emotikon: Szczęśliwy Możemy wziąć pod uwagę obecną działkę i wykonane na niej prace jako wkład własny. Dodatkowe dokumenty będą nam potrzebne tylko, jeśli na wykonanie tych prac zakupiłeś materiały ale jeszcze nie zostały wykorzystane. Wtedy takie faktury muszą być wystawione imiennie na Ciebie, a nie np. na firmę, która dom buduje. 
Zachęcam do złożenia wniosku, powodzenia Emotikon: Szczęśliwy 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 2 z 3 (2 650 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny a fundamenty

Dziękuję bardzo Emotikon: Szczęśliwy Na pewno odwiedzę najbliższy oddział z wszystkimi już dokumentami.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
0 Lajków
beakuc
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
25-01-2022
Wiadomość 3 z 3 (2 648 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kółeczko się kręci

Nie mogę się zalogować do bankowości internetowej i tym samym skorzystać z moich własnych pieniędzy (po przejściu przez proces logowania widzę tylko kręcące kółeczko). Informatycy w ING - ogarnijcie s

...

25-11-2024
Re: Re.: Brak telefonu od ING, aktywacja aplikacji

Skontaktuj się z nami przez czat po zalogowaniu do Mojego ING przez przeglądarkę WWW lub infolinią pod numerem 32 357 00 69 - sprawdzimy co jest powodem.

25-11-2024
Re.: Zbieg egzekucji

Tutaj to chyba nie rozumiem. Skoro środki ,które zostały zablokowane i nieprzekazane do komornika z powodu zbiegu egzekucji...nie są już własnością klienta banku tylko podlegają egzekucji to dlaczego ...

25-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy