27-01-2021 02:21
28-01-2021 10:03
Najważniejsze, żebyś rozliczyła się z nami po zakończeniu budowy czyli przedstawiła nam dokumenty z Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego. Inspektorat wyda dokument o przyjęciu wniosku o zakończenie budowy bez zastrzeżeń. Poddasze może być doprowadzone tylko do stanu deweloperskiego. Najlepiej będzie jak skorzystasz z naszego kosztorysu na stronie i zobaczysz jaki jest przewidywalny koszt budowy domu o takich parametrach. Zgodzimy się aby poddasze było w stanie deweloperskim koszt budowy powinien być w przybliżeniu.
26-04-2021 22:23
Mam podobną sytuację. Co w przypadku, gdzie mam nad pokojami strop którego nie chcę wykańczać? Podbija i to metraż o około 80m2. To zbędnie zawyża kwotę kredytu, który bank z kosztorysu by nam narzucił. Czy wystarczy wpisać strop jako nieużytkowy, by bank nie brał go pod uwagę?
28-04-2021 10:36
@TomekObr w sytuacji jeżeli projekt zakłada powierzchnię użytkową, a kosztorys zakłada wartość nieruchomości z zaadaptowanym poddaszem to powinno być one wykończone.
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn
... 24-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |