07-10-2020 11:05
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak jest procedura w przypadku śmierci jednego z kredytobiorców? Czy bank na nowo analizuje zdolność kredytową pozostałego żyjącego kredytobiorcy?
Co w przypadku gdy żyjący właściciel nieruchomości nie osiągnie zdolności kredytowej? Czy bank wyrazi zgodę na jej sprzedaż w celu spłaty hipoteki?
08-10-2020 11:15 | Edytowano: 08-10-2020 11:16
@Jarkur Do każdej takiej sytuacji podchodzimy indywidualnie. Jeśli miała ona miejsce, proszę skontaktuj się z nami telefonicznie - (32) 357 00 76. Nasi specjaliści są dostępni od poniedziałku do piątku, od 8:00 do 18:00. Podczas rozmowy postaramy się to dla Ciebie sprawdzić i przekażemy szczegóły.
15-04-2022 22:24
19-04-2022 12:11
Przez Społeczność ING nie jesteśmy w stanie przekazać Ci więcej informacji. To już zależy od indywidualnej sytuacji spadkobiercy.
Po bardziej szczegółowe informacje w tym temacie powinieneś skontaktować się z centrum monitoringu kredytów: 32 357 00 71.
Generalnie po śmierci kredytobiorcy osoby, które dziedziczą powinny zgłosić fakt śmierci w oddziale.
Ostatecznie powinni też przedstawić akt poświadczenia dziedziczenia.
Jeśli kredytobiorca miał ubezpieczenie (ochrona spłaty kredytu hipotecznego), to przy założeniu, że nie mamy do czynienia z wyłączeniem z ogólnych warunków ubezpieczenia, zapewni ono całkowitą spłatę zaangażowania (saldo na dzień śmierci).
Jeśli ubezpieczenia nie było, to spłatę kredytu obejmują osoby, które przejęły spadek.
Dzień dobry,
Czy w aplikacji da się w jakiś sposób podejrzeć, czy dodatkowe warunki do otrzymania oprocentowania premiowego zostały spełnione?
Pytam, ponieważ mam w aplikacji dwa konta OKO Bonus, jedneg
... 26-11-2024Dzień dobry.
Chciałem uruchomić transze kredytu ale strona się nie ładuje.
Sprawdzałem w Chrome/Firefox i wersje mobilne też.
Problem jest z tym, że m.in przeglądarka nie ładuje strony z powodu Content S
Nie mogę się zalogować do bankowości internetowej i tym samym skorzystać z moich własnych pieniędzy (po przejściu przez proces logowania widzę tylko kręcące kółeczko). Informatycy w ING - ogarnijcie s
... 25-11-2024