Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Fundusz wsparcia kredytobiorców a nadpłata

Witam, mam możliwość skorzystania z funduszu wsparcia w kwocie 2000zł na 3 lata, czy uzyskując wsparcie mogę regularnie nadpłacać kredyt np. kwotą 2000zł ? Proszę o wytłumaczenie mi p. 4 i 5 z umowy (załącznik). Jak rozumieć ten zapis, czy będę mogła nadpłacać kredyt (kapitał) ? Z góry dziękuję za pomoc
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 4 (5 165 wyświetleń)

Re: Fundusz wsparcia kredytobiorców a nadpłata

Szczegółowe informacje na temat FWK znajdują się na naszej stronie oraz stronie Banku Gospodarstwa Krajowego.

Odnośnie zapisów w załączniku 4 i 5: 

Nie chodzi o nadpłaty które robi klient. Tylko nadpłaty, które powstają na rachunku wsparcia w ING z wpłat z BGK.

BGK bez względu na okoliczności dodatkowe wypłaca 36 razy po 2000,00. Dlatego może się okazać, że nie całe wsparcie zostanie wykorzystane na płacenie rat kredytu hipotecznego. Powstaje wtedy nadwyżka (nadpłata) i zwracana jest do BGK.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
190
38
02-09-2021
Wiadomość 2 z 4 (4 970 wyświetleń)

Czy można taką nadwyżkę wykorzystać na nadpłatę kredytu lub kolejnych rat?

Ja mam wsparcie BGK 1200 zł / mies a ratę już po podwyżkach 1750 zł. Więc 550 i tak dopłacam "ręcznie" ze swojego konta

Mam też nadwyżkę ok 10 tys zł za korzystanie z wakacji kredytowych i wsparcia BGK jednocześnie.

Jak i gdzie napisać taki wniosek?

Odpowiedz
0 Lajków
thriller
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
0
13-07-2018
Wiadomość 3 z 4 (1 643 wyświetleń)

Odpowiedź na to pytanie wymaga sprawdzenia sytuacji. Dlatego bardzo prosimy o kontakt na czacie po zalogowaniu w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00, w sobotę w godzinach 8:00 - 16:00 bądź na infolinii w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
82
11
19-05-2022
Wiadomość 4 z 4 (1 551 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
ING Mobile - Brak możliwości logowania odciskiem palca

Dzień Dobry

Zawsze korzystałem z logowania biometrycznego a od jakiegoś czasu (aktualizacji) logowanie do aplikacji mobilnej odbywa się tylko za pomocą PIN.

Ciekawe jest to, że jak chcemy się zalogować

...

19-02-2025
Re: Księgowość online

Dzień dobry

Wiem że odpowiedź jest z 2021 ale może ktoś zna rozwiązanie. 

W 2024 byłem na skali. Na początku 2025 złożyłem wniosek w urzędzie aby przejść na ryczałt. Jak otrzymałem zgodę zaktualizowałe

...

19-02-2025
Kategorie wydatków dla kont firmowych

Witam,

dla kont osobistych istnieje możliwość kategoryzowania wydatków (edukacja, zdrowie, samochód, itp), natomiast nie ma czegoś takiego dla kont firmowych. Jedyne co jest to "wpływ", "wydatek" i "n

...

18-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy