05-11-2020 20:36
Witam
Otrzymałem "Informacje o wstępnej analizie możliwości przyznania kredytu budowlano-hipotecznego", wraz z informacją o tym, że ING do dalszego rozpatrywania wniosku wymaga dostarczenia operatu oraz jednocześnie podpisanej umowy deweloperskiej (nie rezerwacyjnej). Czy to jest normalne? Przecież nie mam decyzji ostatecznej, a już muszę się wiązać umową z deweloperem podpisaną notarialnie. Umowa taka zobowiązuje mnie do zapłaty 1 transzy w ciągu 7 dni roboczych.
06-11-2020 20:45
Żebyśmy mogli podjąć decyzję ostateczną, potrzebujemy obu dokumentów. Powinieneś nam dostarczyć zarówno wycenę i umowę deweloperską. Inaczej nie ma podstaw do wydania decyzji.
09-11-2020 12:22
Warto sobie zastrzec w umowie deweloperskiej (pierwsza wizta u notariusza), że w przypadku nieotrzymania kredytu hipotecznego z banku będziesz mógł zrezygnować w ciągu 30/60 dni z umowy deweloperskiej ponosząc koszty notarialne. Termin zapłaty 1 transzy również warto sobie wydłużyć do 30 dni.
A co do samego dostarczenia umowy deweloperskiej do banku jest to standardowy krok i należy dostarczyć akt notarialny do banku, aby otrzymać finalną decyzję kredytową.
Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 22-11-2024Cały czas wprowadzamy udogodnienia w Moim ING i aktualnie kredyt można nadpłacać w dowolnej kwocie, bez dodatkowych kosztów.
Co do pozostałych warunków umowy, prosimy o kontakt z naszą infolinią kredyt