Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Decyzja wstępna - jak długo ważna?

Czytałam, że decyzja wstępna ważna jest 30 dni. Co w przypadku przekroczenia tego terminu? Wygasa?
Mamy decyzję z dn. 19.03. Natychmiast opłaciliśmy wycenę (była realizowana przez bank).
Patrząc na czasy procesowe 6.04 spodziewaliśmy się decyzji ostatecznej, jednak otrzymaliśmy informację o konieczności uzupełnienia dokumentów. Zostały przekazane doradcy 9.04 (piątek), wysłane kurierem 12.04 (poniedziałek), dotarły do centrali 13.04. Od tego czasu nic nie ruszyło, nie zostały nawet zarejestrowane, w statusie wniosku nadal widnieje "czekamy na dodatkowe dokumenty". Prawdopodobnie zostaną przyjęte dopiero w poniedziałek - to już będzie po terminie 30 dni, a gdzie tam jeszcze decyzja ostateczna... czy w tej sytuacji ten czas też obowiązuje?
Odpowiedz
0 Lajków
KamilaM
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
9
0
15-04-2021
Wiadomość 1 z 4 (6 534 wyświetleń)

Re: Decyzja wstępna - jak długo ważna?

@KamilaM Na to, aby przekazać Ci naszą decyzję kredytową, potrzebujemy 21 dni kalendarzowych-  ten termin liczymy od chwili, gdy przekażesz nam wszystkie dokumenty. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
499
88
18-01-2021
Wiadomość 2 z 4 (6 465 wyświetleń)

Niestety nic się to ma do pytania zadanego przez Panią Kamilę oraz do rzeczywistości ING.
Proszę odpowiadać zgodnie z realiami banku.
Odpowiedz
0 Lajków
Antiba89
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
28
3
13-04-2021
Wiadomość 3 z 4 (6 426 wyświetleń)

Decyzja wstępna jest ważna 30 dni, jeżeli w tym czasie nie zostanie zaakceptowana faktycznie wygasa. 
Jeżeli po jej akceptacji oraz zleconej wycenie bank prosi o dodatkowe dokumenty oczywiście ma Pani czas na to aby je uzupełnić. 
Ważna jest ostatnia zmiana statusu na wniosku kredytowym a nie data wydania wstępnej analizy. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
SylwiaG
Były moderator
Były moderator icon
185
42
23-04-2018
Wiadomość 4 z 4 (6 318 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy