29-07-2021 10:17
Dzień dobry,
na ile czasy podane na:
https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka
mają się do tych składanych samodzielnie w oddziale banku? Doradca w oddziale banku zapewniał mnie, że wstępną decyzję dostanę w ciągu 3 tygodni, a patrząc na te czasy, które obecnie utknęły na 1/2 czerwaca:
Informacje wstępne wydajemy dla wniosków, których status zmienił się na "analiza dokumentów" w dniu: 1/2 czerwca
Wynika, że mój wniosek, na który dokumenty RODO otrzymałem 14. lipca nie zostanie rozpatrzony jeszcze przynajmniej przez 1,5 miesiąca.
Poszedłem do oddziału pewny, że 3 miesiące wystarczą, aby załatwić taką sprawę, do 15 października muszę wpłacić całość albo stracę zadatek, a tutaj wynika, że bank może mimo wszystko nie zdążyć, gdyż sama wstępna analiza zajmie 2 miesiące, a co dopiero wycena i finalna decyzja. Serio potrzebujecie teraz aż (patrząć na postępy na stronie z czasami procesowymi) aż 4 miesięcy do rozpatrzenia wniosków? Kto tyle ma kupując mieszkanie...
Dobrze myślę, że nie mogę nie dostać wstępnej decyzji nawet przez kolejne 1,5 miesiąca patrząc na te czasy procesowe?
29-07-2021 11:31
30-07-2021 13:16
31-07-2021 17:23
Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosków w ostatnim czasie jest dłuższy z uwagi na ich ilość. Wiemy, że nie jest to komfortowe i że bardzo zależy Wam na czasie. Niestety, obecnie nie możemy zagwarantować dokładnego czasu rozpatrzenia. Przepraszamy Staramy się jak możemy, abyśmy mogli podjąć decyzję jak najszybciej.
01-08-2021 00:35
01-08-2021 11:40
02-08-2021 08:50
@bpacholek Przez Społeczność nie mamy jak sprawdzić Twojego wniosku
Najlepiej, żebyś w tej sprawie skontaktował się ze specjalistą, u którego kompletowałeś dokumenty.
Każdy z wniosków rozpatrujemy indywidualnie.
02-08-2021 10:44
04-08-2021 06:25
@bpacholek czasy procesowe są tylko wskazówką. Staramy się aby ten okres był możliwie najkrótszy. Jeżeli chcesz uzyskać szczegółowe informacje dotyczące swojego wniosku - zawsze najlepiej jest kontaktować się z opiekunem wniosku
04-08-2021 15:25
Mój doradca powiedział, że na decyzję wstępną czeka się ok 40 dni. A po decyzji wstepnej badana jest dana nieruchomości i czesto potrzebna jest umowa u notariusza (deweloperska albo Przedwstepna jesli nieruchomość jest z rynku wtórnego). i pozniej ok. 30 dni na ostateczną.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024