Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Czas przyznania kredytu, 21 dni, problemy

Dzień dobry,

- 17.06 dnia złożyłem wniosek o kredyt hipoteczny z kompletem dokumentów w oddziale banku (łącznie z operatem)
Od tego czasu
1. 19.06 Państwa rzeczoznawca bez otworzenia operatu stwierdził ze brakuje w nim oceny ryzyka na formatce ing - oczywiście ocena ryzyka znajdowała się w operacie
2. 26.06 musiałem ponownie przesyłać wybrane strony operatu ponieważ byly zle zeskanowane przez pracownika banku
3. 1.07 okazało się ze we wniosku brakowało kilku stron bo się nie załączyły w wersji elektronicznej. Musiałem ponownie dostarczyć dokumenty do oddziału banku.

Czy ze względu na powyższe może się wydłużyć czas oczekiwania na decyzje banku? W poniedziałek mija 21 dni od złożenia wniosku.

Dziękuję,
Pozdrawiam
Odpowiedz
0 Lajków
dabjaro
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
05-07-2019
Wiadomość 1 z 4 (4 599 wyświetleń)

Re: Czas przyznania kredytu, 21 dni, problemy

Dopytaj proszę o szczegóły i terminy u specjalisty hipotecznego, u którego składałeś wniosek.

Skontaktuj się proszę bezpośrednio z nim. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
563
125
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (4 585 wyświetleń)

[ Edytowane ]
Kontaktowałem się ze specjalistą w tej sprawie i nie udało się uzyskać informacji z centrali.
Odpowiedz
0 Lajków
dabjaro
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
05-07-2019
Wiadomość 3 z 4 (4 572 wyświetleń)

Przykro mi, że nie uzyskałeś informacji podczas rozmowy ze specjalistą.
Pamiętaj, że czas oczekiwania - 21 dni - liczymy od momentu złożenia kompletu dokumentów. 
Jeśli dołączyłeś brakujące dokumenty 1 lipca, to od tego dnia liczymy ten czas. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1138
226
07-06-2017
Wiadomość 4 z 4 (4 231 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy