Odpowiedz

Re.: Czas oczekiwania

My też składaliśmy przez pośrednika. Ja myślę, że u nas się bardzo szybko zmieniło na punkt 5. Nie spodziewałam się, że już wczoraj się to stanie. Mam nadzieję, że teraz już tylko z górki, bo okropnie długo się to wszystko ciągnie, a liczę na ten bank.
Odpowiedz
0 Lajków
Demetria
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
17
1
22-06-2021
Wiadomość 11 z 29 (5 751 wyświetleń)

Też przez pośrednika. Na punkt 5 przeskoczyło w piątek 09.07., a dodatkowe dokumenty o które prosili dosłane zostały we wtorek 07.07. Nadal czekamy... tez czas goni. Wniosek składany był 10 maja Emotikon: Smutny Doradca twierdzi, że w przyszłym tyg. powinna być decyzja.

Odpowiedz
0 Lajków
Mi1
Mi1
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
1
30-06-2021
Wiadomość 12 z 29 (5 740 wyświetleń)

W moim przypadku wniosek skladany był 26 maja bez operatu ( do tej pory nie proszono mnie o żadne dodatkowe dokumenty co pewnie sie zmieni jak sądze) a wycena nieruchomości prowadzona jest już na pewno od 30 czerwca bo wlasnie wtedy dowiedziałem sie od sprzedającego o wizji lokalnej rzeczoznawcy na dzialce którą kupuję. Osobiscie jestem zdziwiony ze nadal mam widoczny w aplikacji punkt 2 Analiza dokumentów jak przecież już dawno jest prowadzona wycena. Dzwoniłem do mojego doradcy ale ten jest na urlopie i nie ma jak mi powiedziec o co come on. Czy ktos wie kiedy moge miec pkt 5 w takiej sytuacji bo to co sie dzieje w ING w kwestii czasu procesowania wniosku jest straszne. Moja koleżanka też brała ostatnio kredyt ale w PKO (wniosek składała 3 czerwca) a na jutro ma umówione podpisanie umowy głównej. Szkoda że pomimo dużej ilości wniosków (inne banki mają ją również) ING nie wyrabia a tak zachwalali szybkość procedur w oddziale przy skladaniu wniosku.
Odpowiedz
0 Lajków
Uyctcyvg
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
52
9
04-07-2021
Wiadomość 13 z 29 (5 733 wyświetleń)

[ Edytowane ]
Jeśli bank zlecił własną wycenę, to czy nie powinien Pan mieć pobranych na ten cel środków z konta? U mnie czasy zgodziły się z tym co ING podaje na stronce, nie wiem czy Pan zagląda, ale można sprawdzić daty "przeskakiwania" przez kolejne procesy. Nasz wniosek składany w maju, wraz z operatem, przeskoczył na analizę 27 maja, a decyzję wstępna (zgodnie z danymi na stronie) mieliśmy w minioną sobotę. My od razu składaliśmy z operatem, stąd pewnie szybki skok na punkt 5. Co do czasu, mnie też już cierpliwość została nagieta nieprawdopodobnie. Czas goni. Ale nasz doradca stawiał sprawę jasno, że tak to wygląda i że potrwa to kilka ładnych tygodni. Co prawda ten czas się faktycznie wydłużył o jakieś dwa tygodnie, niż zakładaliśmy. Mam wielką nadzieję, że do decyzji ostatecznej mamy już tylko kilka dni. Może ktoś podzieli się informacja ile czekał na ostateczna od momentu: podejmujemy decyzję.
Odpowiedz
0 Lajków
Demetria
Doradca z ambicjami II
17
1
22-06-2021
Wiadomość 14 z 29 (5 719 wyświetleń)

Owszem dopero teraz zauwazyłem że pobrano oplate z mojego konta na zlecenie wyceny 6.07.2021 Emotikon: Szczęśliwy. Tylko nie wiem czemu mam dalej status na 2 ? A co do czau oczekiwania na ostateczna decyzje ta odpisal mi ktos wczesniej ze to jest 8-10 dni roboczych czyli znowu 2 tygodnie.
Odpowiedz
0 Lajków
Uyctcyvg
Doradca z ambicjami III
52
9
04-07-2021
Wiadomość 15 z 29 (5 703 wyświetleń)

A kiedy zmienił się Panu status na 2? Dziś decyzję wstępne dla wniosków, które przeskoczyły na 2 dnia 28 maja.
Odpowiedz
0 Lajków
Demetria
Doradca z ambicjami II
17
1
22-06-2021
Wiadomość 16 z 29 (5 690 wyświetleń)

Na status 2 Analiza Dokumentów przeskoczyło mi 1 czerwca . Ale to dziwne bo mam wydaną wstępną pozytywną decyzje z 29 czerwca więc nie wiem jakim cudem mam dalej 2 status. Nie mowiąc nawet o wycenie która trwa już 10 dni roboczych licząc od wizji lokalnej o której wiem od sprzedajacego a nie wiem kiedy wpadło rzeczoznawcy zlecenie z banku bo to od tego czasu powinno sie liczyc czas na wykonanie wyceny. Więc jestem w totalnej kropce i odrazu po pracy jade do oddzialu wyjasnic cala sprawe bo jak tak mozna .
Odpowiedz
0 Lajków
Uyctcyvg
Doradca z ambicjami III
52
9
04-07-2021
Wiadomość 17 z 29 (5 680 wyświetleń)

A skąd miał Pan info o wstępnej? Przyszedł mail? Może od razu wydadzą ostateczna. Czasem się podobno tak zdarza. Jak się Pan dowie coś, proszę dać znać, jeśli można. Ciekawią mnie te procesy, są nieprzewidywalne.
Odpowiedz
0 Lajków
Demetria
Doradca z ambicjami II
17
1
22-06-2021
Wiadomość 18 z 29 (5 673 wyświetleń)

Oczywiście dam znać Emotikon: Szczęśliwy
Odpowiedz
0 Lajków
Uyctcyvg
Doradca z ambicjami III
52
9
04-07-2021
Wiadomość 19 z 29 (5 666 wyświetleń)

W banku powiedziano mi że pracownik nie zmienił mojego statusu na 4 czyli wycene nieruchomosci przez zaniedbanie. Teraz już jest widoczny pkt 4 ale jak zapytalem sie kiedy bedzie operat szacunkowy to powiedziano mi że w tym tygodniu RACZEJ bedzie. Ehhh ja nie wiem jak to jest na stronie pisze 10 dni roboczych a do piatku bedzie 13 ( bo weekendy to nie są dni- to inny wymiar czasowy nieliczony do kalendarza). Nie wspominając o tym jak zapewniano mnie przy skladaniu wniosku w maju że decyzja główna bedzie jeszcze w czerwcu. Kpina. Już nawet nie pytalem o to kiedy decyzja bedzie bo napewno nawet nie w przyszlym tygodniu. Masakra. Nawet nie idzie nic zaplanowac np; wyjazdu bo trzeba czekac i czekac. Mialem ochote sie zapytac w oddziale co robił mój wniosek 28.06.2021 o godzinie 13:20 - pewnie leżał pomiędzy innymi ,,ważniejszymi wnioskami, więcej wartymi" bo jakby nie patrzec mam czystą prostą sytuacje ,wysoką zdolnosc kredytową, dzialka do wyceny nie ma żadnych defektów w histori- zwykład prosta dzialka na przedmiesciach, dokumenty poprawne i kompletne. To ja już nie wiem. Widocznie mam numerek 1200.
Odpowiedz
0 Lajków
Uyctcyvg
Doradca z ambicjami III
52
9
04-07-2021
Wiadomość 20 z 29 (5 595 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy