13-11-2020 12:38
A śledzisz te czasy w ostatnich dniach/tygodniach? Ja dopiero od niedawna więc nie wiem.
13-11-2020 12:57
@arster, nie zaglądam na stronę z czasami regularnie, ale robiłem to gdy brałem kredyt. ciężko stwierdzić tak na oko czy teraz te czasy zmieniają się co 1-2 dni czy dłużej gdyż to zależy od tego ile w danym dniu analityk na do sprawdzenia wniosków itp.
13-11-2020 13:02 | Edytowano: 13-11-2020 13:03
Dziś rozpatrują 22/23 października. Niestety czas na krok 2 uległ zmianie i teraz jest 12-15 dni roboczych.
16-11-2020 15:35
Ja na bieżąco sprawdzam te czasy.. Ok. 2-3 dni analizują wnioski z konkretnego dnia - albo przynajmniej tak aktualizują stronę.
Rano trwała analiza wniosków z 22-23 października, a od południa jest już 26 października (ze względu na weekend szybko poszło w górę).
Niestety, trzeba czekać.
Ostatnio 2 osoby na forum informowały, że analiza się im przedłużyła ale za to z 2 etapu przeszli od razu na 6: decyzja ostateczna. Czekali raptem 3 tygodnie
Powodzenia!
16-11-2020 17:20
Tak naprawdę to bym tak nie panikował z tymi czasami. 10.11 był wtorek i analiza wniosków z 21.10, później było swięto, później 12.11 i 13.11 i przeanalizowali 22 i 23. Dziś mamy 26. Jeśli jutro będzie 27 a w środę 28 to znaczy że raczej idą po 1 dniu
17-11-2020 13:24
13.11 dostałem decyzję wstępną, gdzie na drugim etapie wniosek był od 23 października więc czas podawany na stronie jest ok.
18-11-2020 17:35
Cześć.
Mam chyba podobny problem jak wszyscy tutaj, komplet dokumentów (z operatem) złożony 9.10, 22.10 jeszcze chcieli nr rachunku do spłaty. Minęło 1,5mca i jestem na etapie "2. Analizujemy dokumenty". Nie do końca rozumiem z czego wynika tak długi czas oczekiwania i czy się wyrobię, bo mam czas do końca listopada. Tym bardziej, że przy składaniu wniosku zostałam zapewniona, że przy komplecie dokumentów ostateczna decyzja będzie w 21 dni kalendarzowych (zgodnie z jakąś tam ustawą). Licząc od 22. (wersja pesymistyczna) 21 dni minęło tydzień temu...
Kiedy składaliście wnioski jeśli macie teraz decyzję ostateczną?
18-11-2020 18:44
A u mnie ciekawy zwrot akcji i niestety nie napawa to wszystko optymizmem. Zaczynam żałować, że zdecydowałem się na ING.
Po 2 tygodniach skontaktował się ze mną specjalista z ING u którego 2 tygodnie temu składałem wniosek wraz z kompletem dokumentów. Zostałem poproszony o ponowne podpisanie wniosku - był kontakt z centrali w tej sprawie, ktoś się dopatrzył, że brakuje mojego podpisu. Jest to niemożliwe - jestem pewien, że podpisywaliśmy - specjalista u którego składałem wniosek twierdzi, że po jego stronie nastąpiło jakieś niedopatrzenie z kodem QR (?) - nie za bardzo zrozumiałem tłumaczenie.
W każdym razie podesłałem wniosek podpisany jeszcze raz i specjalista z ramienia ING zapewnił, że dostarczy ten dokument już bezpośrednio do centrali i wniosek będzie dalej procesowany.
Teraz mam dwie obserwacje:
Optymistyczna - dobrze, że wniosek trafił do centrali i skoro podobno brakowało podpisu to znaczy, że ktoś ten wniosek procesuje i coś się z nim dzieje.
Pesymistyczna - a co, jeśli wniosek przez dwa tygodnie gdzieś leżał i dopiero dziś "zatrybi" w systemie z dzisiejszą datą, albo wróci na koniec kolejki? Miał ktoś podobną sytuację?
Nie chcę zarzucać w żaden sposób pracownikowi ING złej woli, ale naprawdę nie wygląda to dobrze...
18-11-2020 19:04 | Edytowano: 18-11-2020 19:05
Jesteśmy z mężem w trochę podobnej sytuacji.
Z tym, że u nas był błąd w kosztorysie. I za pierwszym razem dostaliśmy szybko decyzję pozytywną. Zdaje się w 1,5 tyg.
Mimo, że doradca nas zapewniał, że to będzie tylko korekta wniosku i że wszystko będzie szybciej to niestety już czekamy 21 dni na zmianę statusu z "Analizujemy".
Rozumiem większą kolejkę, ale jednak to się przedłuża i powoduje niepokój
18-11-2020 20:56 | Edytowano: 18-11-2020 20:58
Od dłuższego już czasu zastanawiam się nad najmem długoterminowym samochodu. Raczej benzyna, chociaż biorę tez pod uwagę modele hybrydowe. 90% czasu poruszam się po mieście.
Na co zwrócić uwagę wybiera
Data wskazana podczas rejestracji reklamacji to maksymalny czas na odpowiedź, który musimy podać. Staramy się odpowiadać szybciej. Dodatkowo przekazałem do analityków prośbę o przyspieszenie decyzji r
... 11-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |