Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Czas oczekiwania i cofnięcie wniosku

Ponad miesiąc temu składaliśmy z mężem wniosek o kredyt hipoteczny. Kwota nie jest aż tak ogromna bo połowę wartości nieruchomość wpłacamy jako wkład własny. Po pierwszym tygodniu z winy pracownika musiliśmy ponawiać wniosek bo Pani nie umiała dobrze wpisać danych. Czas procesowania cofnął się o tydzień czasu. Czekaliśmy kolejny miesiąc na jakąkolwiek decyzję ze strony banku. Kontakt z doradcą aby mógł nas w jakikolwiek sposób uspokoić albo poinformować że wniosek został wydłużony był właściwie zerowy. Ciężko było odpowiedzieć na SMS lub e-mail który wysyłaliśmy z zapytaniem. Po ponad miesiącu czasu dostaliśmy zwrot do uzupełnienia i wyjaśnienia. Oczywiście błąd ponownie nie wynikł z naszej strony bądź z braku jakiegokolwiek dokumentu. Pani nie umiała poprawnie wpisać liczby osób w gospodarstwie, dodatkowo śmiejąc się z tego że wpisała źle. Nie wiem w czym Pani było tak do śmiechu bo mi po oczekiwaniu ponad miesiąc na decyzję nie jest do śmiechu wiedząc że wniosek ponownie trafia na koniec kolejki i zapewne czeka nas kolejny miesiąc oczekiwań na decyzję.
Straciłam przez tak niekompetentną obsługę zaufanie do tego banku. Wszystko miało byś super okazało się zupełnie inaczej.
Gdybym wiedziała że będą takie sytuacje ominęłabym ten bank szerokim łukiem.
Odpowiedz
0 Lajków
Jb2024
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
07-08-2026
Wiadomość 1 z 2 (57 wyświetleń)

Re: Czas oczekiwania i cofnięcie wniosku

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że proces związany z wnioskiem o kredyt hipoteczny był dla Państwa niekomfortowy.

Rozumiemy, że długi czas oczekiwania, problemy z komunikacją oraz konieczność ponownego uzupełniania danych mogły negatywnie wpłynąć na Państwa doświadczenia. 

Niestety, na podstawie informacji zawartych w opinii nie mamy możliwości zweryfikowania opisanego przebiegu sprawy ani odniesienia się do jej szczegółów. Jeśli chciałaby Pani, abyśmy przyjrzeli się tej sytuacji dokładniej, zachęcamy do kontaktu za pośrednictwem naszych oficjalnych kanałów obsługi lub złożenia reklamacji.

Dziękujemy za przekazane uwagi. Każda opinia jest dla nas cenna i pomaga nam pracować nad jakością świadczonych usług.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
511
88
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (4 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Czas oczekiwania i cofnięcie wniosku

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że proces związany z wnioskiem o kredyt hipoteczny był dla Państwa niekomfortowy.

Rozumiemy, że długi czas oczekiwania, problemy z komunikacją

...

09-08-2026
promocja Mobili zyskują-nie zalicza płatności kartą

Dzień dobry założyłem konto w ing w dniu 21 maja, karta dotarła 29 maja. W zakładce moje promocje w zakładce płać mobilnie nie zalicza mi transakcji  to jedyny punkt który widnieje jako niespełniony a

...

08-08-2026
Re.: Limit zadłużenia na koncie

Niestety przez naszą społeczność nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić. Jeśli chcesz otrzymać od nas więcej informacji odnośnie naszej decyzji, to napisz do nas na czacie po zalogowaniu się aplikacji M

...

08-08-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy