Odpowiedz

zakładanie konta firmowego

posiadam już rachunek prywatny w ING, chciałem założyć rachunek firmowy, dopiero zakładam działalność, no i tak to wygląda że żeby założyć konto firmowe w ING podczas procesu zakładania prosi mnie o podanie NIP, a w procesie zakładania firmy jest żeby podać  numer konta, ale jak mam podać numer konta skoro nie mam NIP bo on jest potrzebny do założenia konta, jaka tu jest kolejność postepowania? 

Odpowiedz
0 Lajków
jacekgrab
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
01-09-2024
Wiadomość 1 z 3 (2 937 wyświetleń)

Re.: zakładanie konta firmowego

Prosimy, skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści firmowi są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
196
26
02-09-2021
Wiadomość 2 z 3 (2 842 wyświetleń)

Re.: zakładanie konta firmowego

[ Edytowane ]

Dwa tygodnie temu jako przedstawiciel stowarzyszenia złożyłem dokumenty na otwarcie konta w ING. Dokumenty zostały przyjęte, a sprawie nadano priorytet, ponieważ prosiłem o szybkie otwarcie konta. Minęły właśnie dwa tygodnie a konto nie jest otwarte. To troche dziwne, zwłaszcza, że ING chwali sie otwieraniem kont w 24 godz. a maksymalnie do trzech dni. Czy ktoś z was spotkał sie z czymś takim, bo mnie to spotkało pierwszy raz. Trzecia juz z kolei osoba z która sie kontaktuje, daje mi wymijające odpowiedzi typu " jeszcze nie ma decyzji"

Odpowiedz
0 Lajków
Jacek_Fother
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
15-04-2026
Wiadomość 3 z 3 (50 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Wypłata kredytu pytanie

Dzień dobry,
Kupująca moje mieszkania po notariuszu udała się do placówki ING w dniu 14.04 gdzie zleciła przelew wkładu własnego oraz dyspozycje wypłaty środków i otrzymała druk z ING: wniosek o urucho...

16-04-2026
Re.: Kredyt - problem ze statusem wniosku i pośrednikiem

Skandaliczna sytuacja, ale cieszę się że dobrze się skończyło. Nie obwiniam mojego pośrednika za zaistniałą sytuację, bo dziś widziałam korespondencję z ING. Wynika z niej, że to raczej jakieś technic

...

16-04-2026
Re.: Kredyt - problem ze statusem wniosku i pośrednikiem

Proszę spróbować skontaktować się z infolinią. Bank ma możliwości zwrócenia się do firmy w celu pilnego wyjaśnienia sytuacji.

W moim przypadku skończyło się to tym, że choć początkowo infolinia nie mog

...

16-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy