30-06-2024 17:11
Chciałbym podzielić się swoją negatywną opinią na temat obsługi klienta w ING. Dwa miesiące temu otrzymałem informację od banku z prośbą o złożenie oświadczenia na czym polega moja działalność gospodarcza - cóż robię obsługę prawną administracji publicznej, co widać wyraźnie z historii przelewów.
Wysłałem oświadczenie listem poleconym do ING 30.04.2024, list odebrany przez ING 07.05.2024, mam potwierdzenie nadania.
Jako że uważam, że solidny bank powinien mieć dobrą obsługę kancelaryjną, byłem pewien, że mój list dotarł bez problemu. Wypełniłem więc wszystkie formalności i zamknąłem sprawę, nie otrzymując żadnego powiadomienia (sms, e-mail, telefon), że coś jest nie tak. Temat z oświadczeniem uważałem za zamknięty.
W piątek 28.06.2024, kiedy płaciłem za hotel, okazało się, że wszystkie moje konta i karty zostały zablokowane. Co gorsza, prawie 100% wpływów na moje konto pochodzi od instytucji publicznych, takich jak urzędy, starostwa, nadleśnictwa, żłobki i szkoły. Mimo to ING uznało te instytucje za podejrzane o pranie brudnych pieniędzy.
Jestem klientem tego banku od 15 lat, posiadam niezłe obroty, a mimo to ING zdołało skutecznie stracić moje zaufanie. Uważam, że ING ma świetną instrukcję jak stracić lojalnego klienta.
Oczywiście wysłałem oświadczenie jeszcze raz przez bankowość elektroniczną, wysłałem reklamacje, a jutro odwiedzę placówkę ING, żeby i tam to złożyć.
Mam nadzieję, że ten wpis pomoże pracownikom ING zauważyć mój problem.
01-07-2024 17:27
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
23 | |
12 | |
8 | |
7 | |
6 |