29-08-2017 19:48
Witam
W dniu dzisiejszym został zajęty mój rachunek bankowy. Na konto komornika poszły wszystkie pieniądze z OKO i część z Smart Saver (została na nim kwota 1500 zł). Na konto wpływa wynagrodzenie w wysokości najniższej krajowej, alimenty i 500+. Wg informacji na koncie na dzień dzisiejszy mam 1500 kwoty wolnej. i w związku z tym mam dwa pytania:
1. Kiedy odnowi się ten limit i co z środkami, które w tej chwili mam na koncie (ok 500 zł)? Czy po odnowieniu się limitu zostaną one uznane za wpływ i automatycznie tą kwotę pomniejszą?
2. Co z wpływami z alimentów i 500+?wg zasady są one zwolnione od zajęcia
30-08-2017 18:35
Alimenty i 500 + nie podlegają zajęciu. Kwota wolna, jest odnawiana miesięcznie. Skontaktuj się z naszą infolinią, pod numerem (32) 357 00 69, sprawdzimy to w systemie.
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
21 | |
12 | |
7 | |
6 | |
4 |