Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

właściciel konta i jego pełnomocnik. Czy przelewy mogą przychodzić również na nazwisko pełnomocnika?

Jak w temacie. Chcę udzielić pełnomocnictwo do konta. Moje pytanie brzmi czy przelew (jeśli się zdarzy) może przychodzić na odbiorcę (mojego pełnomocnika), czy nie ma takiej opcji i zawsze musi być wpisane imię i nazwisko posiadacza (Czyli mnie).

pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
penlan
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
14-10-2020
Wiadomość 1 z 4 (5 582 wyświetleń)

Re: właściciel konta i jego pełnomocnik. Czy przelewy mogą przychodzić również na nazwisko pełnom...

@penlan Przelew na konto może przychodzić na dane pełnomocnika konta. W Polsce przelewy księgowane są głównie po numerze konta. Jeśli numer będzie prawidłowy, to przelew przyjdzie na konto.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MateuszF
Moderator
Moderator icon
584
126
12-04-2017
Wiadomość 2 z 4 (5 502 wyświetleń)

Re: właściciel konta i jego pełnomocnik. Czy przelewy mogą przychodzić również na nazwisko pełnom...

A czy pelnomocnik może wykonywać przelew ze swoimi danymi? Gdzie to ustawić?
Odpowiedz
0 Lajków
AnetaW
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
23-10-2020
Wiadomość 3 z 4 (4 060 wyświetleń)

Niestety nie, pełnomocnik w swojej bankowości internetowej może wykonać przelew, ale w danych zawsze będą widoczne dane właściciela konta.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
586
125
19-03-2018
Wiadomość 4 z 4 (4 006 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter

...

19-11-2024
Re.: Zakup bilety komunikacji miejskiech - ulubione

@DominikaW:

Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne. 

To chyba będz

...

18-11-2024
Rangi w społeczności

Dzień dobry, jestem tutaj nowa Emotikon: Szczęśliwy i nieco pogubiona Emotikon: Mrugający Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,

...

18-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy