Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

właściciel konta i jego pełnomocnik. Czy przelewy mogą przychodzić również na nazwisko pełnomocnika?

Jak w temacie. Chcę udzielić pełnomocnictwo do konta. Moje pytanie brzmi czy przelew (jeśli się zdarzy) może przychodzić na odbiorcę (mojego pełnomocnika), czy nie ma takiej opcji i zawsze musi być wpisane imię i nazwisko posiadacza (Czyli mnie).

pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
penlan
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
14-10-2020
Wiadomość 1 z 4 (7 789 wyświetleń)

Re: właściciel konta i jego pełnomocnik. Czy przelewy mogą przychodzić również na nazwisko pełnom...

@penlan Przelew na konto może przychodzić na dane pełnomocnika konta. W Polsce przelewy księgowane są głównie po numerze konta. Jeśli numer będzie prawidłowy, to przelew przyjdzie na konto.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MateuszF
Moderator
Moderator icon
664
134
12-04-2017
Wiadomość 2 z 4 (7 709 wyświetleń)

Re: właściciel konta i jego pełnomocnik. Czy przelewy mogą przychodzić również na nazwisko pełnom...

A czy pelnomocnik może wykonywać przelew ze swoimi danymi? Gdzie to ustawić?
Odpowiedz
0 Lajków
AnetaW
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
23-10-2020
Wiadomość 3 z 4 (6 267 wyświetleń)

Niestety nie, pełnomocnik w swojej bankowości internetowej może wykonać przelew, ale w danych zawsze będą widoczne dane właściciela konta.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
624
130
19-03-2018
Wiadomość 4 z 4 (6 213 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Co się dzieje z odświeżaniem faktur w KSeF?

Ok, zgłoszone. Tymczasowym obejściem jest zmniejszenie zakresu dat na filtrze i puszczenie aktualizacji listy.

07-05-2026
Pożyczka online - problem techniczny

Czy zna ktoś magiczny sposób jak zgłosić problem techniczny z aplikacją, żeby ktoś z ING w końcu się nim zajął? Od dwóch tygodni nie mogę wypełnić wniosku o pożyczkę w aplikacji, bo cały czas mam prob

...

07-05-2026
Re: przestrzegam przed ING

Rozumiem, że taka sytuacja może budzić rozczarowanie, zwłaszcza przy wieloletniej współpracy. Trudno mi jednoznacznie odnieść się do Pana sytuacji, natomiast decyzje kredytowe opierają się na wielu pa

...

07-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy