03-09-2022 20:19
Proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki - skąd mogła wziąć się prowizja na koncie Direct? Nie robię żadnych nietypowych transakcji, od kilku tygodni nie posiadam też już karty do konta. Jedyne co ostatnio schodzi z konta, to zwykłe przelewy w PLN, płatności BLIK, składki ubezieczeniowe z tytułu posiadanego kredytu hipotecznego, mam też ustawione 2 przelewy z przyszłą datą. Dziś zauważyłam, że pojawiła mi się prognozowana prowizja - w śmiesznej kwocie 0,68 zł - i za nic nie mogę dojść o co chodzi? W tabeli opłat i prowizji nie widzę nic, z czego mogłoby to wynikać. Coś się zmieniło? Bank coś jednak zaczął sobie liczyć za konto, które teoretycznie jest za 0 zł?
04-09-2022 17:22
Przez naszą społeczność nie możemy sprawdzić tego w naszych systemach, ale wspomniałaś, że nie ma już karty do konta. Domyślam się, że ją zamknęłaś. Jeżeli nie spełniłaś w tym miesiącu, w którym zamknęłaś kartę, warunku, który pozwoli na anulowanie opłaty za kartę, to naliczamy wtedy prowizję, ale przeliczamy ją w stosunku do ilości dni, w którym karta była aktywna. W takich sytuacjach taka prowizja może być nierówna. Jeżeli chcesz to sprawdzić, to zadzwoń do nas 32 357 00 69 lub napisz na czacie w Moim ING.
05-09-2022 17:52
Dziękuję, zagadka rozwiązana Faktycznie, zamknęłam kartę 31.07.2022, więc za 3 dni (29-31.) wychodzi proporcjonalnie te 0,68 zł. W ogóle nie wpadłam na to, że to tak jest liczone i widocznie coś mi się wydało na tamten moment, że jak ogarnęłam temat w lipcu, to już za sierpień - nie ma karty = nie ma prowizji A już się przestraszyłam, że jakaś prowizja jest naliczana za płatności rachunków, bo zbiegiem okoliczności mam ustawioną na późniejszy termin kwotę ok. 68 zł, przez co już całkiem byłam zdezorientowana
Dzięki za naprowadzenie na właściwe rozwiązanie
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
21 | |
12 | |
7 | |
6 | |
4 |