16-01-2025 22:09
Dzień dobry
Zastanawiają mnie warunki konta Active z kartą Platinum.
Prosiłbym o rozwinięcie stwierdzeń:
1. co oznacza "średni poziom aktywów"?
chodzi o wszystkie zgromadzone w banku i obsługiwane fundusze, per klient czy per konto?
2. co oznacza "średni poziom inwestycji"? czy są to jakieś określone produkty, czy np. suma wartości Funduszy czy akcji w Maklerze? niestety nie znalazłem nigdzie konkretnych informacji
3 jest jasne, przelew na konto Active z innego banku lub konta firmowego i temat załatwiony. Do tego jednak pytanie: jak liczone są wpływy "netto" jeśli opłacany jest podatek z konta Active albo z konta firmowego po wcześniejszym przelewie na to konto? Czyli w skrajnym przypadku wpada 30000 ale podatku jest 25000 i dwa przypadki - opłata z konta active albo z konta firmowego
17-01-2025 21:36
26-01-2025 17:47 | Edytowano: 26-01-2025 17:49
27-01-2025 17:56
Konto Active - dla aktywnych klientów spełniających przynajmniej jeden z trzech warunków finansowych - wówczas to konto jest bezpłatne:
- średnie miesięczne aktywa w banku minimum 200 tys. zł
- średnie miesięczne inwestycje w banku minimum 100 tys. zł
- sumę wpływów na konto Active minimum 10 tys. zł miesięcznie
Możesz wypłacić pieniądze z IKZE wcześniej, jeśli zajdzie taka potrzeba. To tzw. zwrot. Pieniądze zwrócimy Ci, jeśli wypowiesz umowę o jego prowadzenie i nie spełniasz ustawowych warunków do wypłaty.
... 15-12-2025Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 2 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 1 | |
| 1 |