Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Re: ING żąda bez jakiegokolwiek powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pienię...

Wole wypowiedzieć umowę ING i ich skandalicznym praktykom niż dostarczać im jakieś zaświadczenia. Oburzające! Dziś dostałam smsa i aż oczy zaczęłam przecierać ze zdumienia.

sunrise8891
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
1
15-02-2024
Wiadomość 121 z 134 (6 415 wyświetleń)

Re: ING żąda bez jakiegokolwiek powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pienię...

nie chcąc się powtarzać - zapoznaj się z moim postem https://spolecznosc.ing.pl/-/Konta-osobiste-i-firmowe/ING-%C5%BC%C4%85da-bez-wyra%C5%BAnego-powodu-o... a może znajdziesz drogę do rozwiązania problemu...

Odpowiedz
0 Lajków
mmer
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
29
40
26-11-2020
Wiadomość 122 z 134 (6 381 wyświetleń)

Ja też po wielu, wielu latach muszę spowiadać się z przychodów, które poprawnie opisane wpływają do tego banku. Porażka i walka z uczciwymi klientami jest równie zaskakująca co zwyczajnie niesmaczna. Dodatkowo bank już drugi raz weryfikuje beż mojej zgody dane w BIK. Po pierwszej reklamacji przeprosili i teraz w marcu ponownie dostałam powiadomienie z BIK o weryfikacji. Żenada niestety. Szczęśliwie nie mam żadnego kredytu, ale ciągle działa makler, który muszę wygasić najszybciej jak się da 😒 wygodna aplikacja ale nadgorliwości na dłuższą metę nie da się akceptować 😪
Odpowiedz
0 Lajków
BiGi1975
Doradca z ambicjami I
1
0
17-03-2024
Wiadomość 123 z 134 (5 758 wyświetleń)

a jakim prawem bank chce wiedzieć, jakim majątkiem dysponuje ? Skoro korzystam tylko z konta, i wpływa tam wynagrodzenie za prace. To co ma wspólnego z bankiem, mój majątek ? 

Odpowiedz
0 Lajków
raven
Doradca z ambicjami I
5
0
22-03-2024
Wiadomość 124 z 134 (5 456 wyświetleń)

Witam, wszystkich od około  miesiąca bank mnie nęka żebym podawał źródło pochodzenia środków na koncie. A co to bank obchodzi? Jeśli widzą że coś nie tak to niech zawiadomią US. Moje Pytanie brzmi ale tylko do użytkowników co mają konta w tym bankua nie do pracowników tego banku,

czy musze koniecznie odpowiadać na te pisma w aplikacji? Czy lepiej przelać pieniądze do innego normalnego banku i zamknąć konto ? Rozmawiałem z moimi znajomymi i rodziną żaden z nich nie ma ma takich zapytań ze strony banku ale też żaden z nich nie ma konta w ING. 

Odpowiedz
0 Lajków
padeno2427
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
10-06-2024
Wiadomość 125 z 134 (4 047 wyświetleń)

jeżeli nie chcesz podawać tej informacji albo nie zależy Ci na koncie w ING BŚ, to zmień bank ponieważ od czasu:

ING Bank Śląski informuje, że 31 sierpnia 2022 roku otrzymał decyzję Generalnego Inspektora Informacji Finansowej o nałożeniu kary w wysokości 21,7 mln zł za niedopełnienie obowiązków wynikających z Ustawy o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (dalej Ustawa o pppift).

tamtejsi urzędnicy bankowi mają sobie za nic prawo oraz drobnych ciułaczy uważając, że nadgorliwością nadrobią straty wizerunkowe - a skoro tak, to...

Odpowiedz
0 Lajków
mmer
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
29
40
26-11-2020
Wiadomość 126 z 134 (3 994 wyświetleń)

Jestem związany z tym bankiem od 2008r. ale w sumie nie zależy mi na tym koncie jak mają takie podejście nadgorliwe, jak sami nie byli uczciwi i zostali ukarani taką małą kwotą 21mln. Nie dość że zarabiali na moich pieniądzach, bo jednak jakieś oszczędności mam, to takie podejście jak do złodzieja i terrorysty. Nie wróżę im przyszłości z takim podejściem, ludzie będą rezygnować z ich usług nagminnie. I zastanawia mnie w czym tkwi problem, czy w kadrze kierowniczej która to wymyśla sobie cele po to żeby się wykazać ale nie myśląc o tym że bank traci na tym. W każdym bądź razie ja likwiduje konto i przelewam wszystko do innego banku, bo nie zamierzam się tłumaczyć.  

Odpowiedz
0 Lajków
padeno2427
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
10-06-2024
Wiadomość 127 z 134 (3 983 wyświetleń)

To jest jakaś kpina! zablokowali mi moje własne pieniądze, które do nich od pięciu lat mc w mc wpływają.

Do tego robia to wybiórczo, bo nie wszyscy tym kretyńskim zasadom podlegają i nie wszyscy dostaja wezwania do wypisywania jakiś oświadczeń.

Co to ma w ogóle znaczyć! Lepiej by się za prawdziwych złodziei zabrali, a nie męczą uczciwie pracujących ludzi. Do czego to podobne!

Iwona15
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
2
10-06-2024
Wiadomość 128 z 134 (3 980 wyświetleń)

Już i ja wiem, że ten bank to kpina. Weryfikacja wg ustawy to śmiech przez łzy. 10 lat temu wzięłam kredyt w ing, trzeba było założyć konto. On wlasciciel a ja współwłaściciel. Dostałam pismo z "prośbą" o wyspowiadanie się i tu uwaga: nigdy nie korzystałam z karty ing, nigdy nie wpłacałam pieniędzy na to konto, nigdy nie wypłacałam kasy z konta. Nigdy z niego nie korzystałam a oni każą się spowiadać mi 🤣 ja to walę, niech mi blokują dostęp i tak z tego nie korzystam od początku.

Tak czy siak to kpina!
Odpowiedz
0 Lajków
Yield
Doradca z ambicjami I
2
0
21-06-2024
Wiadomość 129 z 134 (3 486 wyświetleń)

Przebiję Cię. Nigdy nie korzystałam z karty ing, nigdy nic nie wypłacałam ani nie wpłacałam na konto. Nic, zero a też dostałam pismo aby się wyspowiadać Emotikon: Mrugający jestem współwłaścicielem konta (trza było założyć bo 10 lat temu braliśmy z mężem kredyt). Nigdy nie korzystałam z tego konta przez 10 lat. Mój mąż z niego korzysta jako właściciel.
Odpowiedz
0 Lajków
Yield
Doradca z ambicjami I
2
0
21-06-2024
Wiadomość 130 z 134 (3 479 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy