Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Darmowe konta i karty w każdym banku. Nowe przepisy w tym roku

Mam pytanie do ING  Od 8 sierpnia wejdą w życie przepisy, które nakładają wysokie kary na banki i SKOK-i, jeśli te nie zaoferują klientom tak zwanego rachunku podstawowego. Za korzystanie z takiego konta nie będzie można naliczać opłat. Dodatkowo, za darmo będzie można wykonać co miesiąc pięć wypłat z bankomatów, nawet z tych, które nie należą do danego banku  .

Czy ING   planuje zmienić   opłat i prowizji  na koncie Direct  i zlikwidować   transakcje na minimum 300 zł miesięcznie  i opłata za kartę z 7zł  na 0zł  i  wprowadzić  10 wypłat bezpłatnych z bankomatów  wszystkich  banków  bo obecnie jest to tylko 1 transakcja w miesięcznie 

Odpowiedz
0 Lajków
Tomares
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
23-05-2017
Wiadomość 1 z 2 (3 612 wyświetleń)

Re: Darmowe konta i karty w każdym banku. Nowe przepisy w tym roku

Rzeczywiście zgodnie z ustawą do 8 sierpnia 2018 roku mamy czas na przygotowanie oferty konta, o którym wspomniałeś. Gdy tylko pojawi się więcej szczegółów w tym temacie, na pewno będziemy o tym informować naszych klientów. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
231
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 576 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy