Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Darmowe konta i karty w każdym banku. Nowe przepisy w tym roku

Mam pytanie do ING  Od 8 sierpnia wejdą w życie przepisy, które nakładają wysokie kary na banki i SKOK-i, jeśli te nie zaoferują klientom tak zwanego rachunku podstawowego. Za korzystanie z takiego konta nie będzie można naliczać opłat. Dodatkowo, za darmo będzie można wykonać co miesiąc pięć wypłat z bankomatów, nawet z tych, które nie należą do danego banku  .

Czy ING   planuje zmienić   opłat i prowizji  na koncie Direct  i zlikwidować   transakcje na minimum 300 zł miesięcznie  i opłata za kartę z 7zł  na 0zł  i  wprowadzić  10 wypłat bezpłatnych z bankomatów  wszystkich  banków  bo obecnie jest to tylko 1 transakcja w miesięcznie 

Odpowiedz
0 Lajków
Tomares
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
23-05-2017
Wiadomość 1 z 2 (3 151 wyświetleń)

Re: Darmowe konta i karty w każdym banku. Nowe przepisy w tym roku

Rzeczywiście zgodnie z ustawą do 8 sierpnia 2018 roku mamy czas na przygotowanie oferty konta, o którym wspomniałeś. Gdy tylko pojawi się więcej szczegółów w tym temacie, na pewno będziemy o tym informować naszych klientów. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
229
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 115 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy