Odpowiedz

zwrot na zamknięta kartę kredytową i jej konto

Witam.

Proszę o pomoc. Mam zamknięta KK z dniem 02.11.2022, widzę w aplikacji Moje ING ją jako zamkniętą, wyszarzałe pole. Okazało się, że wczoraj 21.11.2022 sklep internetowy dokonał zwrotu na ponad 1tyś zł. za zakup tą kartą i środków nie ma, nie zostały one przyjęte przez bank z względu na zamkniętą kartę kredytową i jej numer rachunku. Ponoć bank ING odrzucił transakcję przychodzącego przelewu na kartę - zwrotu. Sklep internetowy daje tylko możliwość zwrotu na pierwotną formę płatności, czyli właśnie na zamkniętą KK. W jaki sposób bank ING jest w stanie mi pomóc z odzyskaniem tej kwoty i ewentualnym przeksięgowaniem tego na indywidualne konto bankowe w ING?

Odpowiedz
0 Lajków
barciech88
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
22-11-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 965 wyświetleń)

Re: zwrot na zamknięta kartę kredytową i jej konto

Niestety na zamkniętym rachunku nie możemy zaksięgować przelewu ani przekierować go na inne konto. Skontaktuj się w tej sprawie ze sprzedawcą, aby wyjaśnić sytuację i podać inny numer konta do zwrotu.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
589
126
19-03-2018
Wiadomość 2 z 2 (2 863 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kategorie wydatków dla kont firmowych

Witam,

dla kont osobistych istnieje możliwość kategoryzowania wydatków (edukacja, zdrowie, samochód, itp), natomiast nie ma czegoś takiego dla kont firmowych. Jedyne co jest to "wpływ", "wydatek" i "n

...

18-02-2025
Re.: Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Żeby kredyt skrócił się o jedną ratę, to musisz tę ratę nadpłacić, czyli nadpłata musi wynosić tyle, ile wynosi część kapitałowa Twojej raty, albo nawet trochę więcej.

17-02-2025
Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Witam. W lutym zapłaciłem pierwszą ratę. Chciał bym nadpłacać kredyt co miesiąc po 1000 zł i zmniejszać lata do spłaty . Ratę mam 1360 zł. Na próbę nadpłat nadpłaciłem 100 zł. W aplikacji wybrałem opc...

17-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy