31-12-2017 00:12
Dzień dobry,
mój problem polega na tym, że nie mogę używać mojej karty zbliżeniowej za granicą.
Myślałem na początku, że muszę mieć konto walutowe połączone z tą kartę, ale gdy to zrobiłem okazało się, że wciąż nie mogę korzystać z mojej karty. Zawsze dostaję informację zwrotną - brak środków na koncie.
Zmieniłem już limity transakcyjne (miałem ustawione na 0), a mimo tego dalej nie mogę robić zakupów z kartą :c
01-01-2018 06:33
Jeżeli masz ustawione właściwe limity na płatności za granicą i masz pieniądze na koncie, to musielibyśmy zobaczyć kartę i odrzucone transakcje. Proszę, zadzwoń do nas 32 357 00 12. Sprawdzimy Twoją sytuację.
Mateusz dzięki za odpowiedź. Pozostaje zatem pytanie czy ING rozważa wprowadzenie takiej samej możliwości dla wersji przeglądarkowej jak dla wersji mobilnej? Chodzi o możliwość wyłączenia konieczności
... 21-07-2026Cześć,
moja rata kapitałowa wynosi 1000 zł i taką kwotą zrobiłam nadpłatę w aplikacji. Chciałabym skrócić okres kredytowania, a z automatu zmniejszło mi ratę.
Czy aby to zrobić to należy wejść w apce
... 21-07-20261. Takie rozwiązanie działa w aplikacji mobilnej, tam użytkownik może zdecydować, czy chce używać klucza u2f przy każdym logowaniu
2. Jeśli klucz jest dodany do aplikacji mobilnej, to poprosimy o niego