Odpowiedz

Zwrot środków na zamkniętą kartę

Witam.

Konto i karta zostały zamknięte w momencie zwrotu pieniądze ze sklepu internetowego.

Jezeli zwrotie nie został odrzucony i nie dotarł do nadawcy, czy moze bank znalezc ten prelew zgodnie z numerem ARN?

* In credit card transactions, the ARN is a unique number assigned to a transaction when it goes from the merchant's bank (acquiring Bank) through to the card scheme at the cardholder's bank (Issuer). The ARN can be used to track a payment orrefund.

Mam pisemna odpowiedź ze sklepu internetowego i z systemu płatności, że pieniądze zostały wysłane i nie wróciły.

Odpowiedz
0 Lajków
chernigov
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
05-05-2018
Wiadomość 1 z 5 (9 144 wyświetleń)

Re: Zwrot środków na zamkniętą kartę

Jeśli zwrot został zrobiony na zamkniętą kartę i konto, pieniądze zwrócimy do nadawcy. W tej sytuacji sklep musi skontaktować się ze swoim bankiem. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
184
42
23-04-2018
Wiadomość 2 z 5 (9 003 wyświetleń)

Napisałem, że pieniądze nie wróciły. Zadałem pytanie, na które nie odpowiedziałeś.
Mam pisemna odpowiedź ze sklepu internetowego i z systemu płatności, że pieniądze zostały wysłane i nie wróciły.

Czy moze ING bank znalezc ten prelew zgodnie z numerem ARN?

Odpowiedz
0 Lajków
chernigov
Doradca z ambicjami I
3
0
05-05-2018
Wiadomość 3 z 5 (8 989 wyświetleń)

chernigov Możemy prześledzić informację o zwrocie. 
W tym celu potrzebujemy dodatkowych danych, tj.:
- imię i nazwisko,
- 4 pierwsze i 4 ostatnie cyfry karty,
- numer ARN,
- kwota zwrotu,
- nadawca zwrotu.

Abyśmy mogli to sprawdzić, wyślij do nas wiadomość w Moim ING.
Gdy nie masz już dostępu do usługi, skontaktuj się z naszą infolinią reklamacyjną - 32 357 00 62.
Specjaliści pracują w dni robocze od 8:00 do 19:00.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1095
218
07-06-2017
Wiadomość 4 z 5 (8 928 wyświetleń)

Dziękuję. Już wysłałem oficjalny list ze wszystkimi danymi do centralnego oddziału banku.

Odpowiedz
0 Lajków
chernigov
Doradca z ambicjami I
3
0
05-05-2018
Wiadomość 5 z 5 (8 889 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: karta kredytowa a doładowanie Revolut

Hej, czy próbowałeś tej taktyki?
Udało się czy były problemy przy doładowaniu?
Jeśli się udało, to jaka karta i jaka kwota?

18-12-2024
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy