10-04-2019 19:43
Dzień Dobry,
Nie miałem nigdy karty kredytowej a planuję taką założyć, wiec mam pytanie odnośnie różnicy pomiędzy płatnością bezgotówkową a przelewem z karty kredytowej.
Kiedy płatność jest uznawana za przelew z karty? Tylko wtedy gdy zrobię go z poziomu mojego konta czy również jak na niektórych stronach zdecyduję się na płatność za pomocą karty kredytowej? Chodzi mi o uniknięcie prowizji. Przytoczę konkretny przykład: na bardzo popularnej stronie z hotelami zamówiłem zakwaterowanie i chce za nie zapłacić za pomocą karty kredytowej. Wynajmujący ściągnie z karty odpowiednią ilość pieniędzy. Czy taka płatność to będzie przelew z karty i naliczona zostanie prowizja?
Z góry dziękuję za pomoc.
11-04-2019 16:17
Witaj,
jeśli płacisz kartą w sklepach stacjonarnych lub internetowych (poprzez podanie numery karty, jej daty ważności i kodu CVV), uznajemy to za płatności bezgotówkowe. Za takiego rodzaju płatności nie pobieramy prowizji. Przelew z rachunku karty jest wtedy, kiedy logujesz się do Mojego ING i wybierasz przycisk Wykonaj transakcję a następnie kartę kredytową.
Podsumowując, dla przytoczonego przez Ciebie przykładu nie pobierzemy prowizji, ponieważ wykonasz płatność bezgotówkową
Już myślałem, że nie będzie problemów, ale nie. Jak mówię lepsze jest wrogiem dobrego. Nie mogę poprawnie wpisać nr konta robiąć przelew. Zrobiliście podział na segmenty liczbowe. Dwie pierwsze, przer
... 08-12-2023Pracujemy nad rozwiązaniem tego błędu. Przepraszamy za tę sytuację. Rozwiązaniem, jakie możemy podpowiedzieć, do czasu wyeliminowania błędu jest korzystanie z opcji logowania za pomocą PIN-u oraz kluc
... 08-12-2023Czy jest planowane dorzucenie możliwości podglądu kont z Nest Banku i inteligo?
08-12-2023