19-04-2020 12:28
Witam
Czy jest szansa uruchomienia Wirtualnej karty do płatności w Internecie? Byłaby to karta generowana jednorazowo, z określoną kwotą i przeznaczona do realizacji jednej, konkretnej płatności w Internecie. Byłoby to (według mnie) znaczne wzmocnienie bezpieczeństwa naszych pieniędzy w obrocie internetowym.
Pozdrawiam
Zbyszek
20-04-2020 14:24
@Zbyszeka630422 Możesz zamówić u nas kartę wirtualną do płatności internetowych. Jednorazowy koszt wydania karty to 20 zł. Pierwsze wydanie karty wirtualnej dla użytkowników konta Direct w wieku 18-26 lat jest darmowe. Kartę zasilasz dowolną kwotą, w dowolnym momencie.
21-04-2020 23:54 | Edytowano: 21-04-2020 23:57
Witam, ciągle się upieracie na kartę wirtualną przedpłaconą. Niestety nie wszystkie strony akceptują karty przedpłacone. mBank wprowadza do swojej oferty e-Kartę która będzie wirtualna ale połączona z kontem głównym ale za to nie będzie tokenizowana czyli nie dodamy jej do Gpay czy Apple Pay.
Nie wiem jak to robi Revolut, ale tam nie ma z niczym problemów. Można mieć kartę fizyczną czy też wirtualną, i obie są spięte z kontem głównym a nasze banki mają z tym odwieczny problem.
22-04-2020 06:53
Dziękuje za odpowiedź. Pozwolę sobie dopytać: Ile trwa wytworzenie karty wirtualnej. Czy jest ona przeznaczona do jednorazowych transakcji internetowych. Dane karty zostaną automatycznie ponownie wygenerowane po każdej transakcji?
Pozdrawiam
22-04-2020 23:45
@MreaperS dziękujemy za sugestię.
@Zbyszeka630422 Karta jest dostępna w czasie rzeczywistym po zamówieniu. Wystarczy, że ją aktywujesz i możesz z niej korzystać Dane karty wydajemy na czas jej ważności. Nie zmieniają się po każdej płatności
23-04-2020 20:02
Witam
to niestety nie jest karta której bym oczekiwał. Niestety, nie zabezpiecza ona transakcji internetowych w stopniu przeze mnie oczekiwanym.
Dokładnie, u mnie też problem.
Jestem bardzo ciekaw jak Ci "eksperci" od security wyobrażają sobie bezpieczne logowanie do banku. Ja widzę starszego Pana z kartką, trudnym i skomplikowanym (bo takie za
... 12-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
7 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |