02-02-2022 16:06
Dzień dobry,
W drugiej połowie stycznia br. założyłam kartę wirtualną. W sobotę (29.01) zostały z niej pobrane dwie kwoty:
1. "Opłata za kartę wirtualną" - 7zł
2. "Prowizja zaległa" - 13zł
Mogę prosić o wytłumaczenie skąd wzięły się te kwoty?
Pozdrawiam,
Kasia
03-02-2022 16:28
Za wydanie karty wirtualnej pobieramy jednorazową opłatę w wysokości 20 zł. Wygląda na to, że nie miałaś wystarczającej kwoty na jej pobranie, dlatego podzieliliśmy ją.
Zasil rachunek karty w wysokości 13 zł, żebyśmy mogli pobrać pozostałą opłatę
Jest to całkowity koszt tej karty, przez cały okres jej ważności - a wiec 3 lata
09-02-2022 13:03
Dziękuję za odpowiedź.
A w sumie dlaczego opłata za kartę nie jest pobierana od razu po jej "wyrobieniu" i nie z konta głównego, tylko z tej karty? Na karcie wirtualnej zrobił się minus, a to karta prepaid Czyli, jeśli mam ją podpiętą pod jakąś subskrypcję (teraz darmowy okres) i np. zapomnę z niej zrezygnować, karta też zostanie obciążona?
10-02-2022 13:18
Saldo ujemne dotyczy w tej sytuacji tylko opłat naliczonych przez bank Od takiej kwoty nie naliczamy oczywiście, żadnych dodatkowych odsetek.
Wszystkie opłaty dotyczące prowadzenia kont i kart pobieramy w dniu zakończenia okresu rozliczeniowego i pobieramy z konta, którego opłata dotyczy. Karta przedpłacona ma swój numer rachunku
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
7 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |