05-06-2019 21:24
Witam serdecznie ,
chciałem się dowiedzieć czy zapis w umowie o kartę kredytową VISA który brzmi:
"Pkt 16.Umowa zawierana jest na czas nieokreślony..
oraz
Pkt 26.
1) Umowa będzie zawarta za czas nieokreślony. Kredytu udziela się na okres jednego roku,a Bank i Posiadacz
rachunku wypełnią zobowiązania wynikające z Umowy w terminach w niej określonych. "
Mówią o tym że po roku od podpisania umowy saldo z karty kredytowej powinno zostać spłacone w całości ?
Podam przykład.
Karta kredytowa na 5000 zł. Po roku zostało mi do spłaty 3000 zł. Czy to oznacza że po roku od podpisania umowy muszę spłacić 3000 zł, czy mogę dalej korzystać z karty wpłacając przynajmniej minimalną kwotę spłaty. Bo w zasadzie nie rozumiem dlaczego raz jest w umowie zapis o czasie nieokreślonym, a raz o jednym roku.
Pozdrawiam
Arek
06-06-2019 22:35
Umowę zawieramy na 12 miesięcy i automatycznie ją przedłużamy Jeżeli wypowiadamy umowę, informujemy o tym i wtedy musisz spłacić kartę w całości.
14-07-2019 19:14 | Edytowano: 14-07-2019 19:25
Pkt. 26 przedstawia założenia jak zostało wyliczone RRSO - czyli 9 punktów gdzie w szczegółach opisano jakie kryteria zostały przyjęte.
Zwróć uwagę na pkt. 71 - bank może wypowiedzieć umowę w dowolnym czasie bez podania przyczyny za 2 miesięcznym okresem wypowiedzenia.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024