Odpowiedz

Karta Debit Mastercerd zbliżeniowa

Dzień dobry,

Co oznacza dla karty Mastercard debit stwierdzenie "Nie dotyczy" dla Przewalutowanie transakcji bezgotówkowej dokonanej w walucie innej niż waluta rachunku w punkcie 1.10, rozdział III, Tabeli opłat i prowizji dla klientów indywidualnych?

Oznacz to brak opłat za przewalutowanie, czy brak możliwości dokonywania operacji w innej walucie niż waluta rachunku?

W jaki sposób otworzyć rachunek osobisty dla klienta indywidualnego z kartą Mastercard Debit zamiast Visa Debit?
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 4 (8 105 wyświetleń)

Re.: Karta Debit Mastercerd zbliżeniowa

Zgadza się, za przewalutowanie transakcji wykonanej poza krajem nie pobieramy opłaty.Kartą Mastercard w telefonie możesz wykonywać wyłącznie bezgotówkowe zbliżeniowe transakcje krajowe i zagraniczne w punktach handlowo-usługowych.

Karta płatnicza VISA jest wydawana obligatoryjnie do konta, jeśli nie chcesz z niej korzystać. To umowę o kartę możesz zamknąć w dowolnym oddziale naszego banku. Konto możesz założyć przez internet lub w oddziale, a HCE zamówisz po zainstalowaniu aplikacji Moje ING mobile. Sprawdź również czy Twój telefon ma wbudowaną antenę NFC.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
KatarzynaA
Były moderator
Były moderator icon
354
91
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (8 020 wyświetleń)

Dziękuję za odpowiedź.

W tabeli opłat i prowizji są oddzielne pozycje dla karty Mastercard w telefonie i Karta Mastercard Debit zbliżeniowa.

Mnie interesuje karta Mastercard Debit zbliżeniowa.

Wnioskuję, że Mastercard Debit zbliżeniowa nie jest już wydawana do kont indywidualnych?
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 4 (7 980 wyświetleń)

Aktualnie nie wydajemy już kart Mastercard Debit dla klientów indywidualnych.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MateuszF
Moderator
Moderator icon
646
133
12-04-2017
Wiadomość 4 z 4 (7 942 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy