Odpowiedz

Nowa karta - odbiór osobisty

Witam. 
Czy jeśli zamówię nową kartę do rachunku, to czy muszę ją odebrać osobiście czy ktoś inny może odebrać przesyłkę jeśli mnie nie będzie wtedy w domu?

Odpowiedz
0 Lajków
mike00
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
1
16-12-2016
Wiadomość 1 z 2 (7 319 wyświetleń)

Re.: Nowa karta - odbiór osobisty

Zamówioną kartę płatniczą wysyłamy do Ciebie zwykłym listem na adres korespondencyjny, który widnieje w naszym systemie. Wysłanie karty tym sposobem nie wymaga weryfikacji tożsamości podczas otrzymania przesyłki. Kartę wysyłamy nieaktywną. Kod PIN nadajesz sam przez infolinię naszego banku pod numerem 32 357 00 02 (widnieje on w instrukcji dołączonej do karty) lub w swojej bankowości internetowej Moje ING.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
231
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (7 284 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Blik kontakty

Prosimy skontaktuj się w tej sprawie z nami przez kanały szyfrowane, czat w Moje ING lub nasza infolinia. Postaramy się to sprawdzić.

23-06-2025
Re.: Blik kontakty

Witam, również u mnie wystąpił ten sam problem. Kontakty mam tylko wybiórczo w aplikacji a w telefonie są wszystkie.

Próbowałam już wyczyścić dane z aplikacji itp. ale dalej problem występuje.
Jest to d...

23-06-2025
Re: Awaria wpłatomatu

ja też miałam dzisiaj identyczną sytuację, w trakcie liczenia pieniędzy bankomat się wyłączył i oddał kartę i 100 zł, a wpłacałam 2600, widziałam już posty, że co najmniej kilka osób miało dzisiaj tak...

23-06-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy