Jak inwestować

Odpowiedz

prognoza rocznego zysku z obligacji ing makler

Witam.

Pytanie o obligację FPC, której oprocentowanie jest stałe 2.1 % a w ING MAKLER pisze, że prognoza rocznego zysku z obligacji to 2,75 %. Skąd ta różnica ? Pozdrawiam Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
starfishx
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
07-10-2021
Wiadomość 1 z 2 (3 097 wyświetleń)

Re.: prognoza rocznego zysku z obligacji ing makler

Rentowność inwestycji w obligacje zależna jest m.in. od ceny kupna. Jeżeli zapłacisz mniej niż 100% nominału to zwiększasz swoją rentowność z tej inwestycji. Aktualnie obligacje PFC można kupić na GPW w cenach poniżej wartości nominału i dlatego prognoza rocznego zysku przekracza wartość oprocentowania.

Odpowiedz
0 Lajków
KrzysztofN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
59
12
12-06-2020
Wiadomość 2 z 2 (3 080 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Cele oszczędnościowe - błąd przy zapisie

Dzień dobry!
Ostatnio wprowadzone zostały zmiany co do nazwy celów oszczędnościowych. Obecnie nie można używać znaków specjalnych. Jeśli miałam znaki specjalne w nazwie, teraz podczas edycji celu konie...

26-03-2026
Re: kryptowaluty

Ze względów bezpieczeństwa możemy poprosić o dodatkowe informacje na temat transakcji. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć na naszej stronie tutaj: https://www.ing.pl/o-banku/kyc-poznaj-swojego-klienta

...

25-03-2026
Zdjęcie na stronę kancelarii

Jestem prawnikiem i chcę odświeżyć swoje zdjęcie profilowe oraz zdjęcia na stronę kancelarii. Jakie wskazówki dotyczące stroju i przygotowania do sesji portretów biznesowych są najważniejsze dla kogoś

...

25-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy