Odpowiedz

blokowanie konta internetowego

dlaczego przy przekrocznym terminie waznosci dowodu osobistego-nastapila blokada transakcji konta internetowego,jak rowniez niemoznosc korzystania z srodkow finansowych.Do wykonywania transakci na koncie internetowym DO jest niepotrzebny.Blokowanie konta to naruszanie moich praw!

Odpowiedz
0 Lajków
janant7395
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
07-02-2017
Wiadomość 1 z 5 (5 022 wyświetleń)

Re.: blokowanie konta internetowego

@janant7395Jesteśmy obowiązani do stosowania wobec naszych klientów środków bezpieczeństwa finansowego polegającego na identyfikacji i weryfikacji jego tożsamości - między innymi przez ustalenie i zapisanie cech dokumentu stwierdzającego Twoją tożsamość. Identyfikacja osoby składającej dyspozycję możliwa jest wyłącznie w oparciu o ważny dokument. Takie zasady wynikają z ustawy z dnia 16 listopada 2000 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (tekst jedn. DZ.U. z 2010 r Nr 46 poz. 276 z późń. zm.) .

Teraz tylko jeśli dodatkowo masz ważny paszport, możesz go wprowadzić do naszego systemu i normalnie korzystać z bankowości. Jeśli nie, to dopiero po wyrobieniu nowego dowodu osobistego.

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
PatrykW
Były moderator
Były moderator icon
106
34
25-03-2016
Wiadomość 2 z 5 (4 990 wyświetleń)

Nikt nie narusza Twoich praw. Przeciwnie Twoim obowiązkiem jest w terminie wyrobić nowy dokument tożsamości i w pore zaktualizować dane w odpowiednich instytucjach.
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 5 (4 917 wyświetleń)

Przecież ogólnie wiadomo iż w dzień po skończeniu się ważności dokumentu  normalny obywatel przeistacza się w terrorystę finansującego isis .

Odpowiedz
0 Lajków
august
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
76
15
31-03-2016
Wiadomość 4 z 5 (4 852 wyświetleń)

Normalny obywatel nie.
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 5 z 5 (4 820 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy