Bankowość internetowa

Odpowiedz

SMS z kodem opóźniony, brak informacji o sesji, brak możliwości odświeżenia sesji

Wrrr, ING znowu daje ciała!

po pierwsze - człowiek chce zrobić przelew, ale kod nie przychodzi (czy nie można do "Wpisz kod autoryzacyjny właśnie otrzymany z banku" dopisać gdzie? czy w aplikacji czy w sms?!)

po wtóre (wyszło z pierwszego) - ing nigdzie nie prezentuje informacji za ile sesja w banku upłynie i nie daje możliwości odświeżenia jej (na przykład InnyWiodącyNarodowyBank ma w swoim interfejsie pokazany czas i obok niego strzałki umożliwiajace zrestartowanie zegara) - wtedy nawet jak są jakieś bezsensowne problemy z dostarczeniem kodu i jest duże opóźnienie to sobie można czekać i odświeżać sesje....

Odpowiedz
0 Lajków
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
90
02-03-2016
Wiadomość 1 z 4 (23 924 wyświetleń)

Re: SMS z kodem opóźniony, brak informacji o sesji, brak możliwości odświeżenia sesji

Informację o tym, w jaki sposób potwierdzić transakcję wyświetlamy w momencie, kiedy rosimy o kod - jest to albo informacja "Potwierdź transakcję w aplikacji mobilnej" lub w przypadku SMSa "Wprowadź kod autoryzacyjny otrzymany w SMS". 

Sesja w Moim ING po zalogowaniu trwa 15 minut od ostatniej czynności lub 30 minut od zalogowania się. Po tym czasie system poprosi Cię o ponowne wpisanie hasła. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaR
Były moderator
Były moderator icon
168
22
02-11-2016
Wiadomość 2 z 4 (23 860 wyświetleń)

Re: SMS z kodem opóźniony, brak informacji o sesji, brak możliwości odświeżenia sesji

AgnieszkaR pisze:
Informację o tym, w jaki sposób potwierdzić transakcję wyświetlamy w momencie, kiedy rosimy o kod - jest to albo informacja "Potwierdź transakcję w aplikacji mobilnej" lub w przypadku SMSa "Wprowadź kod autoryzacyjny otrzymany w SMS". 

Nope - widniało dokładnie "Wpisz kod autoryzacyjny właśnie otrzymany z banku" -- trochę dziwne, że Pani nie wie jak działa Państwa system :-P

(podpowiem, to był przelew podatkowy i dlatego byłem tak zirytowany, bo jednak skarbówka nie jest zbyt litościwa)

AgnieszkaR pisze:
"Sesja w Moim ING po zalogowaniu trwa 15 minut od ostatniej czynności lub 30 minut od zalogowania się. Po tym czasie system poprosi Cię o ponowne wpisanie hasła. "

To mniej więcej wykoncypowałem, - ale ciężko stwierdzić co jest "ostatnią czynnością" - no i w przypadku oczekiwania na kod za bardzo niewiele można zrobić w systemie wiec wczoraj grzecznie dostawałem białej gorączki jak sms przychodził po ponad 30 minutach...

To, co postulowałem to dodanie licznika "sesja wygaśnie za x:yy" i przycisk "odśwież" - wtedy nawet jak będziemy czytać dłuższy dokument/historię/czekać na kod to będzie sobie można ręcznie odświeżyć licznik -- czyż nie byłoby to wspaniałe rozwiązanie? Nie przyzna Pani? Emotikon: Bardzo szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
90
02-03-2016
Wiadomość 3 z 4 (23 855 wyświetleń)

Czas dotyczy 15 minut bez czynności, np. kliknięcia w ikonę konta czy przejście do innych części Mojego ING. W momencie kiedy zbliża się czas wygaśnięcia sesji na ekranie pojawia się informacja "Sesja wygaśnie za X sekund. Kliknij w dowolne miejsce aby pozostać w Moim ING". 

Jeśli otrzymanie SMSa się opóźnia najczęściej pomaga wyłączenie i ponowne włączenie telefonu. 

Przekazałam Twoją sugestię o liczniku do naszych specjalistów. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaR
Były moderator
Były moderator icon
168
22
02-11-2016
Wiadomość 4 z 4 (23 811 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy