Bankowość internetowa

Odpowiedz

Raport z kasy fiskalnej - jak ująć? - Księgowość ING

Dzień dobry,

W jaki sposób mogę ująć raporty fiskalne z kasy fiskalnej w ewidencji? Jak i gdzie to zaksięgować?

Jeśli ma to znaczenie to jestem na ryczałcie i nie jestem czynnym VATowcem.

Odpowiedz
0 Lajków
HES
HES
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
19
1
07-03-2021
Wiadomość 1 z 4 (22 649 wyświetleń)

Re: Raport z kasy fiskalnej - jak ująć? - Księgowość ING

Raport z kasy fiskalnej należy wprowadzić dokumentem pozostały przychód. Po kliknięciu w Wystaw fakturę należy kliknąć Pokaż więcej pod Faktura sprzedaży. 
Jako kontrahenta należy wybrać typ osoba fizyczna, w nazwie wpisać np. Raport z kasy fiskalnej, a w danych adresowych można wpisać tylko kreski ------
Następnie w polu produktu klient może wpisać że jest to raport za miesiąc….. z kasy numer….. a na końcu w lewym dolnym rogu należy wybrać kategorię Sprzedaż towarów i usług.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
546
122
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (22 609 wyświetleń)

Witam,

Wystawiam raport miesięczny. Którą opcję wybrać w pozycji "sposób płatności" jeśli były różne rodzaje płatności (przelew i gotówka).

Odpowiedz
0 Lajków
rafbat1730
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
01-02-2024
Wiadomość 3 z 4 (18 622 wyświetleń)

W programie ING Księgowość forma płatności służy jedynie do zweryfikowania czy faktury były zapłacone. Nie ma to wpływu na księgowanie i rozliczenie dokumentów. Można dodać tylko jedną formę płatności. Jeżeli jest wszystko opłacone, to można dodać sposób płatności gotówka.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
650
122
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (18 573 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy