04-07-2017 12:18
Przelew w EUR do krajów Unii Europejskiej (oraz Islandii, Norwegii, Lichtensteinu i Szwajcarii), zlecony w dzień roboczy do godz. 14.30, przekazujemy do banku odbiorcy następnego dnia roboczego. W tym samym dniu bank odbiorcy powinien zaksięgować te pieniądze na koncie odbiorcy. Nie możemy określić dokładnej godziny przekazania pieniędzy.
W przeciwieństwie do przelewów w PLN, pieniądze na przelew walutowy nie są blokowane na koncie osoby zlecającej transakcję. Pobieramy je z konta w momencie faktycznej realizacji dyspozycji.
Jeżeli w chwili próby realizacji przelewu na koncie nie będzie odpowiedniej kwoty, taki przelew odrzucimy. Konieczne będzie ponowne złożenie dyspozycji.
13-09-2017 17:50
Od trzech dni nie mogę zrobić przelewu walutowego do USA. Nie pierwszy raz robię taki przelew i nigdy nie było problemów. W banku Pani ze mną też nie mogła. INapisałam wiadomość w tej sprawie do banku i żeby było ciekawiej nie dostałam odpowiedzi na moją wiadomość.
14-09-2017 18:24
@AOA Mamy zgłoszony problem z wysłaniem przelewu walutowego do USA przez Moje ING. Staramy się jak najszybciej to wyjaśnić.
Proszę, spróbuj zlecić przelew przez dotychczasową usługę ING BankOnLine (w Moje ING lewy dolny róg Poprzednia wersja systemu -> Przelewy -> Przelew europejski/walutowy).
21-03-2019 11:06
22-03-2019 12:14
@Edyta1 Jeśli zrobiłaś błąd w adresie odbiorcy przy przelewie zza granicy, to może to wypłynąć na jego dostarczenie do odbiorcy. Proszę, sprawdzaj zakładkę "Wiadomości" w Moim ING. O wszelkich nieprawidłowościach w jego wykonaniu będziemy Cię tam informować. Możesz się z nami skontaktować także na infolinii lub czacie w bankowości internetowej. Specjalista "podejrzy" Twój przelew.
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
11 | |
8 | |
6 | |
4 | |
4 |