Bankowość internetowa

Odpowiedz

Problem z płatnością poprzez kod blik (pobrało opłatę na rzecz PayU Allegro)

Witam,

Mam oto taki problem, chciałem zapłacić za pokrowiec do mojego telefonu, za pierwszym razem (miałem 40zł na koncie a pokrowiec wraz z kosztami wysyłki kosztował 35,80zł) użyłm płatności poprzez kod blik, po podaniu kodu i odczekaniu kilku sekund (dodam że na ekranie telefonu nie pojawiła sie prośba o podanie kodu pin do aplikacji) otrzymałem informację że z powodu niewystarczających środków transakcja nie została zrealizowana i zablokowało mi 35,80zł z 40zł ktore miałem na koncie. Za drugim razem po przelaniu środków z karty wirtualnej by znowu mieć pieniądze potrzebne do zapłacenia, wybrałem w opcjach allegro ponów płątność i tym razem wybrałem opcję "płacę z ING" i transakcja zakończyła się pomyślnie.

I teraz pytanie czy odzyskam pieniądze które zostały mi zablokowane za pierwszym razem?

Odpowiedz
0 Lajków
Stanislaw1988
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
25
0
15-12-2016
Wiadomość 1 z 2 (44 573 wyświetleń)

Re.: Problem z płatnością poprzez kod blik (pobrało opłatę na rzecz PayU Allegro)

Standardowo, po kilku dniach rozwiążemy blokadę, a pieniądze wrócą do Twojej dyspozycji. Jest to proces automatyczny.

Jeżeli jednak płatność zostałaby rozliczona (pieniądze zostaną pobrane z Twojego konta, blokada zniknie), zgłoś nam reklamację. Będziemy dochodzić zwrotu pieniędzy w Twoim imieniu. Reklamaację możesz złożyć:

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
144
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (44 542 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy