Bankowość internetowa

Odpowiedz

Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Dzień dobry. 

Od dzisiaj nie mogę się zalogować do banku w przy użyciu klucza U2F NFC zarówno w aplikacji jak i w przeglądarce.

Po logowaniu odciskiem palca (lub hasłem na www) pojawia się info o zbliżeniu klucza NFC, klucz zostaje odczytany, po odstawieniu strona powraca do ponownego zbliżenia klucza i tak w kółko...

Odinstalowanie aplikacji nic nie pomaga. 

Mam tel. Pixel 8 pro i ostatnio go zaktualizowałem pewnie tu jest gdzieś pies pogrzebany.

Proszę o pomoc, nie po to kupiłem klucze U2F, żeby z nich nie korzystać...

Telefonu też nie chcę wymieniać z powodu problemu z logowaniem do banku... 😵‍💫

Pozdrawiam. Łukasz P. 

Odpowiedz
0 Lajków
Material950
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
31-03-2026
Wiadomość 1 z 5 (431 wyświetleń)

Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Skontaktuj się z nami pod numerem 32 357 00 69. Sprawdzimy to, a jeśli będzie to konieczne, to zgłosimy sprawę do działu IT. 

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MateuszS
Moderator
Moderator icon
237
48
02-09-2021
Wiadomość 2 z 5 (338 wyświetleń)

Dzień dobry.

Dziękuję za chęć pomocy, ale już wiem, że błąd wynika z aktualizacji Pixel, która coś namieszała z NFC.
Klucz USB-C rozwiązuje częściowo problem- mam tylko zagwostkę, jak podpiąć nowy klucz do aplikacji? Na razie mam go podpiętego do logowania przez przeglądarkę.
I oczywiście czekam na aktualizację Androida, bo problem zgłosiłem do Google.

Miłego dnia.
Łukasz.
Odpowiedz
0 Lajków
Material950
Doradca z ambicjami I
3
0
31-03-2026
Wiadomość 3 z 5 (198 wyświetleń)

Dodanie pierwszego klucza musi być zautoryzowane np. kartą na urządzeniu z NFC lub w placówce lub przez mObywatela. Każdy kolejny klucz klient może aktywować samodzielnie w Moim ING. Aby to zrobić, należy zalogować się do bankowości internetowej i potwierdzić logowanie aktywnym kluczem. Jeśli masz dalej z nim kłopot, to poczekaj na wyjście poprawki do Androida lub spróbuj wyczyścić dane usług Google Play: (Ustawienia → Aplikacje → Pokaż aplikacje systemowe → Google Play services → Pamięć → Wyczyść dane - całą pamięć) i ponownie uruchom aplikację Moje ING.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MateuszF
Moderator
Moderator icon
660
134
12-04-2017
Wiadomość 4 z 5 (53 wyświetleń)

Dzień dobry.

Bardzo dziękuję za pomoc.
Rzeczywiście pomogło wyczyszczenie Google Play services. Mogę ponownie zalogować się starymi kluczami.
Ale nowego klucza dodać niestety nie mogę.
Wyskakuje błąd w aplikacji i to od razu, zanim w ogóle zbliżę czy też wprowadzę klucz do USB C.
To teraz już chyba błąd aplikacji ING?
Łukasz P.
Odpowiedz
0 Lajków
Material950
Doradca z ambicjami I
3
0
31-03-2026
Wiadomość 5 z 5 (45 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum

Dzień dobry.

Bardzo dziękuję za pomoc.
Rzeczywiście pomogło wyczyszczenie Google Play services. Mogę ponownie zalogować się starymi kluczami.
Ale nowego klucza dodać niestety nie mogę.
Wyskakuje błąd w ap...

03-04-2026

Dodanie pierwszego klucza musi być zautoryzowane np. kartą na urządzeniu z NFC lub w placówce lub przez mObywatela. Każdy kolejny klucz klient może aktywować samodzielnie w Moim ING. Aby to zrobić, na

...

03-04-2026
Re.: Wprowadzenie Samsung Pay

Minęło prawie pół roku i cisza w kwestii wprowadzenia Samsung Pay ( Samsung Wallet). Samsung wprowadził promocje na swoje produkty i oferuje gratisy po wykonaniu kilku płatności samsung Wallet ale cóż...

02-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy