Odpowiedz

Nowy numer konta

W przypadku jeśli chcę zmienić numer konta to rozumiem, że muszę zamknąć i otworzyć konto ponownie. Pytanie co zrobić z profilem zaufanym? Lepiej go dezaktywować i aktywować ponownie na nowym już koncie czy zostawić tak jak jest i nadpisać dane z konta?

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 6 (10 610 wyświetleń)

Re: Nowy numer konta

Sama zmiana numeru konta nie jest możliwa. Każde konto ma swój unikalny numer, więc nie możemy mówić tu o zmianie. Po prostu otwierasz nowe konto. 

Profil zaufany natomiast jest przypisany do loginu, czyli bankowości internetowej. Bo to za pomocą bankowości potwierdzasz swoja tożsamość w ePUAP. Więc nowe konto nie wpływa na sam profil zaufany. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaR
Były moderator
Były moderator icon
168
22
02-11-2016
Wiadomość 2 z 6 (10 551 wyświetleń)

Dobrze, czyli podsumowując nie muszę dezaktywować starego profilu i tworzyć nowego. Wystarczy nadpisać ponownie dane?
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 6 (10 546 wyświetleń)

Profil zaufany przypisany jest do danego klienta i jest powiązany z loginem. Zamykanie lub otwieranie kolejnych kont nie wpływa na profil zaufany. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
185
42
23-04-2018
Wiadomość 4 z 6 (10 503 wyświetleń)

Nie zrozumieliśmy się, ja chce zamknąć aktualne konto i otrzymać nową bankowość z nowym loginem i nr konta
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 5 z 6 (10 496 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Jak już pisaliśmy - Profil zaufany jest przypisany do klienta nie loginu. Jeśli zmienisz login do bankowości internetowej, to nie ma to żadnego wpływu na Profil zaufany. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 6 z 6 (10 436 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy