27-07-2020 14:13
Witam,
Od około miesiąca mam problem z logowanem na konto maklerskie z mojego komputera. W momencie kliknięcia na stronie "konto maklerskie" następuje wylogowanie z konta ING. Dodam, że do obsługi konta używam Chrome. Ta sytuacja zmusiła mnie do zakupu/sprzedaży akcji na telefonie komórkowym co jest bardzo niewygodne i na dłuższą metę bardzo frustrujące.
Co ciekawe na innych komputerach moje konto działa prawidłowo. Od miesiąca nie udało mi się ani razu zalogować z komputera prywatnego do modułu ING Makler. Dodam, że problem pojawia się zarówno Chrome, jak i Internet Explorer oraz Mozzilla.
Czy ktoś miał podobny problem? Na forum nie znalazłem podobnego tematu.
Pozdrawiam
27-07-2020 15:56
27-07-2020 16:20
Dziekuje za odpowiedz. Niestety probowalem juz w/w rozwiazan lacznie z przeinstalowaniem przegladarki. Co ciekawe infolinia chyba nie przewiduje problemow technicznych poniewaz nie ma takowych do wyboru podczas polaczenia. Prawdopodobnie musze sie skontaktowac bezposrednio z maklerem (?).
27-07-2020 16:32
Mamy jedną infolinię maklerską dla wszystkich spraw. Dzwoniąc do nas najlepiej nie wybieraj numeru wewnętrznego lub wybierz wew. 1.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
24 | |
13 | |
13 | |
7 | |
6 |