Odpowiedz

Infolinia bezpieczeństwa to jakaś kpina

Od godziny 20.47 próbuję dodzwonić się do tej infolinii. Być może cały czas wyciągają mi pieniądze z konta.  Czy ING naprawdę tak oszczędza na pracownikach? To jest żenujące 

potwur
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
3
30-01-2026
Wiadomość 1 z 21 (592 wyświetleń)

Re: Infolinia bezpieczeństwa to jakaś kpina

Wczoraj w godzinach wieczornych miała miejsce telefoniczna kampania atakująca klientów banków - oszuści używają botów, które mają na celu przekonać klientów do zainwestowania swoich pieniędzy w kryptowaluty. Blokady bankowości są prewencyjne, aby uświadomić klientów, że to oszustwo. Nasza infolinia była wczoraj mocno obciążona, stąd problemy z dodzwonieniem się. Dzisiaj nie powinno być już z tym problemów. Więcej informacji o oszustwie dostępnych jest tutaj - https://www.ing.pl/aktualnosci/bankowosc-elektroniczna?news_id=1107192-widzisz-oferte-szybkiego-zysk....

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
228
46
02-09-2021
Wiadomość 2 z 21 (521 wyświetleń)

A czy istnieje jakikolwiek inny sposób niż dzwonienie na tą infolinię żeby odblokować konto? Od 5h mam zablokowane konto, muszę wykonać pełno przelewów ponieważ dzisiaj jest koniec miesiąca. A od 4h nie mogę się dodzwonić na infolinię!! Nawet nie wiem co się z moim kontem dzieje, czy to też prewencyjna blokada przez boty(bo otrzymałem telefon chwilę wcześniej) czy coś innego się stało. 

Sebek
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
3
31-01-2026
Wiadomość 3 z 21 (475 wyświetleń)

Re.: Infolinia bezpieczeństwa to jakaś kpina

Co się dzieje w dniu dzisiejszym? Zablokowaliście mi dostęp a infolinia to jakaś masakra. To naprawde jest infolinia bezpieczeństwa Banku czy jakiejś podmiejskiej kwiaciarni. Jak można dopuścić aby na alarmowy numer nie można było się dodzwonic?

Wolly1987
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
3
8
31-01-2026
Wiadomość 4 z 21 (370 wyświetleń)

Mam ten sam problem. Konto nagle zablokowane z niewiadomego powodu, brak dostępu do środków. Na infolinię nie da się dodzwonić, nie sposób się dowiedzieć czy z kontem wszystko w porządku. 

Seoul983
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
1
31-01-2026
Wiadomość 5 z 21 (317 wyświetleń)

Mam też ten sam problem, od godziny próbuje dodzwonić się na infolinie która nie działa. Brak możliwości odzyskania danych do logowania. Czy to jest jakiś żart? Miałam połączenie z numeru 22 746 38 05 (jakiś automat), rozłączyłam się i chwilę później przyszedł sms o blokadzie konta. 

Na infolinii nikt nie odbiera, człowiek nawet nie może sprawdzić co się dzieje !!!!!!!! Czy ktoś może coś zrobić ? taki duży bank i brak obsługi klienta, zwłaszcza w takiej sytuacji gdzie możliwe że dochodzi do kradzieży środków. Po co te całe Wasze zabezpieczenia jak nie można uzyskać podstawowej pomocy?

sylwia5
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
5
5
31-01-2026
Wiadomość 6 z 21 (296 wyświetleń)

Ten sam problem. Nagle przyszedł sms z banku - konto zablokowane, skontaktuj się z infolinią lub odwiedź placówkę. Na infolinię nie da się dodzwonić, nawet nie czeka się w kolejce - po próbie połączenia z konsultantem od razu jest komunikat że wszyscy zajęci i się rozłącza.
devil82
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
4
2
31-01-2026
Wiadomość 7 z 21 (285 wyświetleń)

U mnie też było połączenie z nieznanego numeru (22 746 36 86), ale nie zdążyłem odebrać. Po kilku minutach przyszedł sms z ING o blokadzie konta. Na infolinię alarmową nie da się dodzwonić. To jakieś żarty chyba.

devil82
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
4
2
31-01-2026
Wiadomość 8 z 21 (266 wyświetleń)

U mnie to samo. Nagły sms o blokadzie konta, nie miałem połączenia z żadnego numeru. Na infolinię nie idzie się dodzwonić.
Piterr28
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
1
31-01-2026
Wiadomość 9 z 21 (260 wyświetleń)

Czyli zostaliśmy na weekend bez dostępu do konta i bez informacji co z naszymi pieniędzmi.

DRAMAT!

Odpowiedz
0 Lajków
sylwia5
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
5
5
31-01-2026
Wiadomość 10 z 21 (222 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Przekazałem Twoją sugestię dalej Emotikon: Szczęśliwy

01-02-2026

analogiczna sytuacja, o 20:36 zadzwonił automat krypto, rozłączyłem się natychmiast, 2 minuty później SMS od banku o blokadzie konta, kilka godzin później kolejny że konto odblokowane ale wcale tak ni

...

01-02-2026

@sylwia5 dokładnie nad tym samym się zastanawiam, chyba coś jednak wyciekło. Szkoda że musimy sami snuć domysły, a bank któremu zaufaliśmy nas o niczym nie powiadomił.

01-02-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy