Odpowiedz

Autoryzacja przelewów do US i ZUS

Dzień dobry,

chciałabym się dowiedzieć, w jaki sposób można potwierdzać bankowe przelewy do US i ZUS. W poniższej instrukcji (str. 31-40), odnoszącej się do starszej wersji systemu bankowości internetowej ING, przeczytałam, że na samym końcu się takie przelewy podpisuje ("Przelew jest gotowy do podpisu w sekcji Podpisywanie".). Moje pytanie brzmi: czy nadal trzeba podpisywać tego typu dyspozycje podpisem elektronicznym/kwalifikowanym lub Profilem Zaufanym ePUAP? Czy nie można ich autoryzować telefonicznie lub kodem SMS?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 3 (11 957 wyświetleń)

Re.: Autoryzacja przelewów do US i ZUS

To jakaś archaiczna instrukcja, która jest nieaktualna i nieprzydatna. Ona nie jest ci do niczego potrzebna Emotikon: Szczęśliwy Przelew do US czy ZUS nie wymaga żadnej autoryzacji podpisem elektronicznym czy Profilem Zaufanym. Czasami algorytm banku może zażądać potwierdzenia przelewu kodem SMS - tak jak w zwykłych przelewach. Zazwyczaj klikasz potwierdź i przelew pójdzie bez żadnej autoryzacji SMS-owej. Proponowałbym zapoznać się z wersją demonstracyjną Moje ING: https://login.ingbank.pl/mojeing/demo/#home
Mitchris
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
161
73
05-11-2015
Wiadomość 2 z 3 (11 915 wyświetleń)

Re.: Autoryzacja przelewów do US i ZUS

Bardzo dziękuję za pomoc Emotikon: Szczęśliwy
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 3 (11 885 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy