Aplikacja mobilna

Odpowiedz

Wycofanie płatności HCE w aplikacji mobilnej

Witam,

ostatnio dowiedziałem się o planowanym wycofaniu płatności HCE w aplikacji Moje ING, które zostało opisane w informacji prasowej z 10 marca. Czy jest zaplanowana alternatywa, która oferuje identyczną lub podobną funkcjonalność? Rozwiązanie HCE mi się spodobało dlatego, że karta podpięte przez HCE nie była powiązana z zewnętrznymi dostawcami usług. Jeszcze widzę, że Google Pay i BLIK zbliżeniowy nie oferują możliwości zatwierdzenia transakcji PIN-em na terminalu płatniczym, jeśli np. suma do zapłaty przekroczyła 100 zł.

W przypadku, gdy Google Pay i BLIK zbliżeniowy zostaną jedyne dostępne alternatywne rozwiązania, czy istnieję możliwość doliczenia transakcji wykonane przez BLIK zbliżeniowy do sumy transakcji wykonanych kartą, aby te transakcje nie wyszły na niekorzyść klienta pod kątem warunku zwolnienia z miesięcznej opłaty za kartę? Dodatkowo przydałaby się możliwość zatwierdzenia transakcji BLIKiem zbliżeniowym za pomocą kod PIN.

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
językisąfajne1
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
02-04-2025
Wiadomość 1 z 4 (739 wyświetleń)

Re.: Wycofanie płatności HCE w aplikacji mobilnej

Nie przewidujemy nowej opcji płatności HCE. Płatności BLIK-iem zbliżeniowym wymagają potwierdzenia za pomocą odblokowania ekranu telefonu (np. pinem). Suma transakcji BLIK-iem zbliżeniowym nie wlicza się do płatności zwalniających z opłaty za kartę. Przekazałem jednak Twoją sugestię dalej.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
159
23
02-09-2021
Wiadomość 2 z 4 (667 wyświetleń)

A ja tak spytam z ciekawości - naprawdę myślicie, że zachęcicie ludzi do korzystania z blika zbliżeniowego jeżeli nie wlicza się on do kwoty zwolnienia z opłaty za kartę? Jesteście bodajże jedynym bankiem, który tak robi.

Chciałbym korzystać z blika zbliżeniowego, ale jeśli i tak muszę zrobić transakcje na 300 zł kartą to mija się to z celem.

Odpowiedz
0 Lajków
f0ku5
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
173
48
02-12-2022
Wiadomość 3 z 4 (521 wyświetleń)

Zapisałam Twoją opinię w tym temacie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1124
224
07-06-2017
Wiadomość 4 z 4 (472 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Dzień dobry, czy podjął Pan już jakieś kroki w tej sprawie? niestety przez pułapkę banku jestem w tej samej sytuacji. Czy składał Pan już wniosek do sądu? Myslał Pan o postępowaniu przeciwko bankowi?

...

13-04-2025

Witam, mam niestety ten sam problem - jeszcze w mysl prawa przekazanie kwoty do 200 tys może stanowić darowiznę dla dziecka, czego akurat ja nie zamierzałam czynić i trzeba to wytłumaczyć w US. Czy ud

...

13-04-2025

Dzień dobry, Czy udało się Państwu dojść do porozumienia z bankiem? jakie środki Państwo powzięliście w tej sparwie? niestety zostałam w ten sam sposób złapana w ich oszukańczą pułapkę. jeśli będą Pań

...

13-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy