Aplikacja mobilna

Odpowiedz

Nieudane obciążenie karty - brak informacji

Problem dotyczy właściwie całego systemu: bankowości internetowej i nakładki na niego, jaką jest aplikacja mobilna. Chodzi o nieudane obciążenia kart i brak szczegółowej informacji o sprzedawcy / tytule obciążenia. Spotkałem się ostatnio z sytuacją, gdy nieświadomie włączona usługa próbowała regularnie obciążyć kartę płatniczą. Karta to prepaid, na którym zazwyczaj nie ma środków. W aplikacja pokazywała tylko powiadomienia o nieudanym obciążeniu karty i kwocie.Brak było jakichkolwiek informacji o sprzedawcy i ew. tytule obciążenia oraz samej historii nieudanych obciążeń w aplikacji. Żeby dowiedzieć się kto/co próbowało obciążyć rachunek tej karty, trzeba było zadzwonić na infolinię - tam udało się wszystkiego dowiedzieć.

Dlaczego jednak takiej informacji nie można pokazać w bankowości internetowej? Zen np. nie ma z tym problemu - pokazuje kto, kiedy i z jakiego powodu próbować obciążyć kartę nawet gdy transakcja nie dojdzie do skutku.

I przy okazji niejako nadal będę 'czepiał się' braku informacji w powiadomieniach o udanych obciążeniach: dlaczego przy płatności/blokadzie środków nie można pokazać w powiadomieniu kto i z jakiego tytułu pobrał ode mnie pieniądze? Owszem, widać te dane w historii, ale jeśli chcę być świadom tego, co się dzieje na karcie, muszę za każdym razem otwierać historię. Inaczej widzę tylko 'płatność kartą visa zbliżeniowa' i kwotę. 

Odpowiedz
0 Lajków
MiG
MiG
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
11
3
13-11-2023
Wiadomość 1 z 2 (981 wyświetleń)

Re: Nieudane obciążenie karty - brak informacji

Dziękujemy za sygnał o tym. Obecnie rzeczywiście takich informacji nie podajemy w powiadomieniach, czy próbach obciążenia. Te informacje możesz uzyskać na czacie w Moim ING lub na infolinii. Przekażemy tę sugestię i opinię do odpowiedniego zespołu. Nasi specjaliści przyjrzą się temu.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
95
11
19-05-2022
Wiadomość 2 z 2 (977 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy