28-08-2025 12:58
Problem dotyczy właściwie całego systemu: bankowości internetowej i nakładki na niego, jaką jest aplikacja mobilna. Chodzi o nieudane obciążenia kart i brak szczegółowej informacji o sprzedawcy / tytule obciążenia. Spotkałem się ostatnio z sytuacją, gdy nieświadomie włączona usługa próbowała regularnie obciążyć kartę płatniczą. Karta to prepaid, na którym zazwyczaj nie ma środków. W aplikacja pokazywała tylko powiadomienia o nieudanym obciążeniu karty i kwocie.Brak było jakichkolwiek informacji o sprzedawcy i ew. tytule obciążenia oraz samej historii nieudanych obciążeń w aplikacji. Żeby dowiedzieć się kto/co próbowało obciążyć rachunek tej karty, trzeba było zadzwonić na infolinię - tam udało się wszystkiego dowiedzieć.
Dlaczego jednak takiej informacji nie można pokazać w bankowości internetowej? Zen np. nie ma z tym problemu - pokazuje kto, kiedy i z jakiego powodu próbować obciążyć kartę nawet gdy transakcja nie dojdzie do skutku.
I przy okazji niejako nadal będę 'czepiał się' braku informacji w powiadomieniach o udanych obciążeniach: dlaczego przy płatności/blokadzie środków nie można pokazać w powiadomieniu kto i z jakiego tytułu pobrał ode mnie pieniądze? Owszem, widać te dane w historii, ale jeśli chcę być świadom tego, co się dzieje na karcie, muszę za każdym razem otwierać historię. Inaczej widzę tylko 'płatność kartą visa zbliżeniowa' i kwotę.
28-08-2025 13:09
Dziękujemy za sygnał o tym. Obecnie rzeczywiście takich informacji nie podajemy w powiadomieniach, czy próbach obciążenia. Te informacje możesz uzyskać na czacie w Moim ING lub na infolinii. Przekażemy tę sugestię i opinię do odpowiedniego zespołu. Nasi specjaliści przyjrzą się temu.
Wiem, że nie macie tu takich możliwości, ale zamiast pisać kolejny raz na prywatnym czacie postanowiłam napisać publicznie,
bo takie sprawy trzeba nagłaśniać, a ludzi w podobnej sytuacji jest zdecydowa
... 17-02-2026Przepraszam Cię za kłopot z wpłatą. Tutaj nie mamy wglądu w dane w systemie bankowym i nie możemy się odnieść do samej reklamacji lub ruchów na Twoim koncie. Przekazałem prośbę o przyspieszenie do odp
... 17-02-2026Postanowiłam również napisać na szerszym forum o swoim problemie, bo czytając tutaj i na innych forach o skali
podobnych spraw to się włos na głowie jeży.
30.01.2026 przed godz.19.00 wpłacałam pieniądz
... 17-02-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 22 | |
| 17 | |
| 12 | |
| 8 | |
| 8 |