Odpowiedz

Klucz U2F w iOS ze złączem Lightning

Wygląda na to, że aplikacja Moje ING (przynajmniej na urządzeniach Apple) umożliwia dodanie kluczy U2F tylko poprzez NFC - nie wykrywa i nie chce zarejestrować klucza podłączonego przez złącze Lightning (bezpośrednio - bez użycia przejściówek). Czy planowane jest dodanie takiej funkcjonalności? Jest to dość spore ograniczenie, bo używanie aplikacji na telefonie wymaga noszenia większego i mniej poręcznego klucza NFC, a na iPadzie w ogóle uniemożliwia zalogowanie się (brak obsługi NFC przez urządzenie).

Wersja aplikacji 4.10.0, klucz Yubico YubiKey 5Ci

Odpowiedz
0 Lajków
DEXiu
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
21-08-2023
Wiadomość 1 z 4 (4 906 wyświetleń)

Re: Klucz U2F w iOS ze złączem Lightning

Zgadza się. Mamy to na uwadze - planujemy wprowadzić tę opcję. Sytuacja jest związana z koniecznością otrzymania certyfikacji w Apple.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
KamilW
Moderator
Moderator icon
82
11
19-05-2022
Wiadomość 2 z 4 (4 833 wyświetleń)

Co z tą certyfikacją, kiedy ją otrzymacie i wprowadzicie? Trochę to niepoważne wprowadzać funkcjonalność, która jeszcze nie jest w pełni gotowa. Tak jak autor napisał, mam ten sam problem i nie mogę korzystać z waszej aplikacji na iPadzie.
Odpowiedz
0 Lajków
lleymann
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
15-10-2023
Wiadomość 3 z 4 (3 816 wyświetleń)

Nasza aplikacja jest przeznaczona na smartfony. Na tabletach niektóre funkcje mogą nie działać poprawnie.  Wkrótce razem z obsługą kluczy U2F na iOS w wersji 17 uruchomimy możliwość użycia złącza lightning. Prosimy jeszcze o czas.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
156
23
02-09-2021
Wiadomość 4 z 4 (3 753 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Ja tam migrowalem na mbank, na ing wyplata przychodzi i zostawiam tyle co na hipoteczny+rachunki i nic wiecej tu nie mam, reszta blikiem idzie na mbank. Nawet z karty zrezygnowalem, ten bank to porazk...

23-03-2025
Re.: Limit wejść Priority Pass (jak rozliczany okres roczny)

Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z

...

23-03-2025
Re.: Usluga platnosci za parkowanie w Gdyni nie działa

Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo

...

23-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy