Odpowiedz

BLIK - przełączanie pomiędzy kontami

Posiadam 2 konta w ING, z obu korzystam poprzez aplikację mobilną. Często potrzebuję dokonywać płatności BLIKiem z obu tych kont. Aktualnie przełączanie BLIKa pomiędzy kontami jest strasznie uciążliwe i niewygodne. Właśnie policzyłam, że potrzebuję dokonać 11 klików (w tym PIN - super byłoby to zmienić na biometrię), żeby to zrobić.

W przypadku, gdy muszę takiego przełączenia dokonać kilka razy dziennie, jest to strasznie irytujące.

Proszę o przekazanie do odpowiedniego działu, żeby dopracować tą funkcjonalność.

Kolejna sprawa, to już zgłoszenie błędu i to poważnego moim zdaniem. Zdarzyło mi się to już kilka razy. Opłaciłam transakcję BLIKiem z konta A, a następnie dokonałam zwrotu zakupu. Jednakże zwrot został zaksięgowany na koncie B. Zakładam, że może to być związane z faktem przełączania BLIKa pomiędzy kontami, ale nie zmienia to faktu, że powyższe zachowanie jest absolutnie nieprawidłowe. Zwrot powinien zostać zaksięgowany na koncie, z którego wyszedł. Wcześniej miałam konta w mBanku i nigdy nie zdarzyła mi się taka sytuacja.

Odpowiedz
0 Lajków
ustczanka
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
1
27-10-2022
Wiadomość 1 z 2 (4 074 wyświetleń)

Re: BLIK - przełączanie pomiędzy kontami

Rozumiem, że może to być dla Ciebie niekomfortowe, jednak usługa BLIK może być połączona tylko do jednego konta. Zgłoszę Twoją sugestię do odpowiedniej jednostki. 

Jeżeli chodzi o zwrot z płatności BLIK, zwroty realizowane są zawsze na konto, do którego aktualnie podłączony jest BLIK. Nawet jeżeli miałaś BLIKA podłączonego do konta A w momencie wykonywania transakcji, a następnie przepięłaś go do konta B, to zwrot i tak księgujemy na konto, do którego BLIK jest aktualnie podpięty.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
79
10
19-05-2022
Wiadomość 2 z 2 (4 009 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy