21-06-2018 20:45
21-06-2018 21:01
21-06-2018 21:24
21-06-2018 21:26
21-06-2018 22:11
21-06-2018 22:23
21-06-2018 22:57
Równiez popieram Was wszystkich.
Mnie brakuje do szczęścia w ING kilka zmian w systemie, Euronety za dormo, możliwość wyboru karty debetowej MC/Visa oraz ApplePay. Poza tym jest tutaj ok i nie ma na co narzekać.
Również czekam do września jak pisałem już chyba dwa razy czyli do czasu PKO BP, które ma wprowadzić ApplePay.
Jak do tego czasu nic się nie zmieni (nawet deklaracja ze strony ING), będę MUSIAŁ aby korzystać z Apple Pay założyc konto w banku które tą opcję posiada. A wtedy zobaczę czy to nie będzie początek mojej całkowitej przeprowadzki.
Co do hajsu. To od razu było wiadome, że ApplePay nie pozwala bankom zarobić. Tu nie chodzi o to. Tu chodzi o prestige. Z wielu badań rynkowych Apple produkty posiadaja zamożniejsi klienci. A ci mają kasę, którą później bank może obracać. Więc nie wiem nad czym sie ING zastanawia??
Przy okazji - zauważyliście że Amerykański bank City Handlowy również Apple Pay nie ma i jak na razie milczy?
22-06-2018 07:07
ING usługę Apple Pay posiada również w Holandii tam to działa. Nie znam tajemnic związanych z umową pomiędzy ING a Apple, ile ta druga firma sobie życzy za wdrożenie tego systemu. Wiemy że bank to instytucja nastawiona na zysk, i każdy tnie koszty, skoro w Polsce dla ING Apple Pay jest nieopłacalne, to niech ING nie ściemnia tylko oficjalnie napisze, że nie ma i nie będzie. Po co oszukiwać klienta. Rozumiem że każdy ma swoje interesy, i skoro coś nie opłaca się wystarczy powiedzieć, napisać. Każdy wtedy ma co chce. Mamy wolny kraj można sobie drugie konto założyć i mieć do transakcji internetowych i zakupów. Ja tak zrobiłem. ING jeśli chodzi o usługi on line mają to najlepiej zrobione. Łatwo i przejrzyście. Mam dochody z różnych źródeł więc cześć trafia do ING część do konkurencji m banku. Jeśli chodzi o koszta to większość banków dla klienta indywidualnego ma podobne oferty. Teraz nie muszę żadnych kart nosić. Dużym plusem w ING jest możliwość karty wirtualnej, dobrze to działa. Tą wirtualną kartę mam powiązaną z iCloud , ponieważ mam większą chmurę czyli płatną. Spodziewałem się że tak duży Bank jeden z największych w Polsce i inie tylko, wprowadzi taką jakby nie było prestiżową usługę. Nie czarujmy się, telefony które mają NFC od Apple to najnowsze, bo od modelu 6 w górę. Same urządzenia są dość drogie jak na polskie warunki, nowy iPhone to koszt rzędu 4000-5000 złotych. Więc spodziewałbym się poważnego ze strony banku podejścia do sprawy. Jeśli nie to nie wystarczy jasna deklaracje, nikt się nie obrazi, tylko chce wiedzieć czy w ogóle jest sens czekać.
22-06-2018 07:58 | Edytowano: 22-06-2018 07:59
22-06-2018 08:07
Mnie sie wydaje, że niepotrzebnie bijemy pianę.
ING pewnie podchodzi do tego jak do nowego systemy transakcyjnego. Pomarudzą, postękają, odejdzie 10 tys klientów, przyjdzie kolejne 50 tys.
Obecnie siedzą i milczą, uzytkownicy czyli MY wyleją swoje żale i rozejdzie się po kościach.
I tak to zostanie.
Moim zdaniem - gdyby ING miało w planach w tym roku Apple Pay już dawno by coś skrobnęli. PKO BP nie zdążyło ale zapewniło, że włączy pod koniec września. Reszta banków jak na razie połozyła tzw lachę....
ING przeanalizuje sytuację i jeśli w ogóle włączy Apple Pay, to nie będzie to prędko.
Dziękujemy za opinie, przekazaliśmy to do odpowiedniego działu.
13-11-2024Czy ING coś w tym temacie robi w ogóle, że taka cisza, czy cisza dlatego, że nic nie robicie w tym temacie?
13-11-2024