07-01-2019 15:52
Witam ponownie
Minęło już prawie pół roku od mojego pytania, więc chciałbym zapytać ponownie o płatności zegarkiem SAMSUNG.
Rozumiem, że płatności Samsung Pay nie zależą wyłącznie od Państwa, lecz także od Samsunga.
Jednakże stworzenie dedykowanej aplikacji na zegarek z systemem Tizen (System operacyjny zegarków firmy Samsung) byłoby z punktu widzenia banku prostsze do wprowadzenia, gdyż zależy wyłącznie od dobrej woli banku (i odrobiny zainwestowanych pieniędzy).
Użytkowników w/w zegarków jest sporo. Jeśli dołączyć do tego grupę osób rozważających zakup zegarka firmy Samsung ze względu na możliwość płacenia, pula potencjalnych klientów wzrośnie. Byłby to również miły ukłon w kierunku obecnych klientów banku.
Nie chcę posądzić ING Bank o preferowanie grupy klientów posiadających zegarki innych producentów, ale wygląda na to, że pomyśleliście o zegarkach mainstream (opartych na androidzie) - co jest zrozumiałe, bo takich jest najwięcej - oraz uruchomiliście możliwość płacenia ApplePay - nie wydaje mi się żeby takich klientów było więcej niż posiadaczy zegarków Samsung.
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek nowe informacje w tej kwestii...
Łukasz K
07-01-2019 17:34
Telcontar Przyglądamy się wszystkim rozwiązaniom w zakresie płatności mobilnych. Jednak na dzień dzisiejszy nie planujemy obsługi Samsung Pay.
08-01-2019 06:21
Rozumiem - dlatego napisałem o tym w moim poście. Co w takim układzie z dedykowaną aplikacją na nasze zegarki?
09-01-2019 07:20
Dziękuję Ci za przesłane sugestie
Obecnie możesz dodać kartę do zegarka z Androidem jedynie za pomocą Google Pay.
Informacje na ten temat znajdziesz tutaj.
Jeżeli coś zmieni się w tym temacie - na pewno poinformujemy
15-01-2019 17:30
A co z zegarkami z systemem Tizen czyli zegarki (Smartwatche) Samsunga, sprzedaje się ich trochę w Polsce, czy doczekamy się aplikacji do płacenia zegarkiem?
15-01-2019 17:39
Rozważamy również płatności Samsung Pay. Napisz mi proszę, czy na zegarku masz również Google Pay?
16-01-2019 01:46
Niestety zegarki Samsunga nie obsługują Google pay, mają za to NFC niewykorzystane, którego nie posiada wiele zegarków z Androidem.
16-01-2019 20:10
Rozumiem. Przekazałam Twoją propozycję do osób zajmujących się płatnościami.
30-03-2019 07:54
01-04-2019 09:11
Na dzień dzisiejszy nie planujemy wdrożenia Samsung Pay. Analizujemy wszystkie rozwiązania, jakie pojawiają się na rynku.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024