07-01-2019 15:52
Witam ponownie
Minęło już prawie pół roku od mojego pytania, więc chciałbym zapytać ponownie o płatności zegarkiem SAMSUNG.
Rozumiem, że płatności Samsung Pay nie zależą wyłącznie od Państwa, lecz także od Samsunga.
Jednakże stworzenie dedykowanej aplikacji na zegarek z systemem Tizen (System operacyjny zegarków firmy Samsung) byłoby z punktu widzenia banku prostsze do wprowadzenia, gdyż zależy wyłącznie od dobrej woli banku (i odrobiny zainwestowanych pieniędzy).
Użytkowników w/w zegarków jest sporo. Jeśli dołączyć do tego grupę osób rozważających zakup zegarka firmy Samsung ze względu na możliwość płacenia, pula potencjalnych klientów wzrośnie. Byłby to również miły ukłon w kierunku obecnych klientów banku.
Nie chcę posądzić ING Bank o preferowanie grupy klientów posiadających zegarki innych producentów, ale wygląda na to, że pomyśleliście o zegarkach mainstream (opartych na androidzie) - co jest zrozumiałe, bo takich jest najwięcej - oraz uruchomiliście możliwość płacenia ApplePay - nie wydaje mi się żeby takich klientów było więcej niż posiadaczy zegarków Samsung.
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek nowe informacje w tej kwestii...
Łukasz K
07-01-2019 17:34
Telcontar Przyglądamy się wszystkim rozwiązaniom w zakresie płatności mobilnych. Jednak na dzień dzisiejszy nie planujemy obsługi Samsung Pay.
08-01-2019 06:21
Rozumiem - dlatego napisałem o tym w moim poście. Co w takim układzie z dedykowaną aplikacją na nasze zegarki?
09-01-2019 07:20
Dziękuję Ci za przesłane sugestie
Obecnie możesz dodać kartę do zegarka z Androidem jedynie za pomocą Google Pay.
Informacje na ten temat znajdziesz tutaj.
Jeżeli coś zmieni się w tym temacie - na pewno poinformujemy
15-01-2019 17:30
A co z zegarkami z systemem Tizen czyli zegarki (Smartwatche) Samsunga, sprzedaje się ich trochę w Polsce, czy doczekamy się aplikacji do płacenia zegarkiem?
15-01-2019 17:39
Rozważamy również płatności Samsung Pay. Napisz mi proszę, czy na zegarku masz również Google Pay?
16-01-2019 01:46
Niestety zegarki Samsunga nie obsługują Google pay, mają za to NFC niewykorzystane, którego nie posiada wiele zegarków z Androidem.
16-01-2019 20:10
Rozumiem. Przekazałam Twoją propozycję do osób zajmujących się płatnościami.
30-03-2019 07:54
01-04-2019 09:11
Na dzień dzisiejszy nie planujemy wdrożenia Samsung Pay. Analizujemy wszystkie rozwiązania, jakie pojawiają się na rynku.
Dzien dobry,
Nie wiem czy juz ten temat byl poruszany, nie moglem znalesc podobnego tematu wiec zapytam - co sie stalo z mozliwoscia oplacania parkowania w strefach platnego parkowania w Gdyni poprzez
... 22-03-2025Proszę, spróbuj jeszcze raz wyczyścić pliki cookie i pamięć podręczną w tych przeglądarkach zaznaczając opcję "od samego początku" oraz sprawdź, czy na pewno wersje przeglądarek są zaktualizowane. Jeś
... 22-03-2025To być tam wymusza ciemny system, niektóre aplikacje tak się przestawiają. ING niestety nie chce. Nie szperałem w ustawieniach. Za to widziałem, że mbnak giełda ma możliwość zmiany motywu. W niej ładn
... 21-03-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
22 | |
17 | |
12 | |
8 | |
8 |