17-06-2024 14:31
Witam,
Chciałbym wykonać przelew na Ukrainę, mam konto w złotówkach (PLN). Odbiorca ostatecznie będzie potrzebował hrywien (UAH).
Jak najlepiej zrobić taki przelew? Na liście obsługiwanych walut w ING nie znalazłem hrywien UAH.
Czy mogę po prostu zrobić przelew w złotówkach na konto ukraińskie i zajdzie przewalutowanie? (podejrzewam że tak się nie uda).
Pewnie muszę wybrać przelew walutowy w EUR i zapłacić dwa razy za konwersję (z PLN na EUR a potem z EUR na UAH).
Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam,
Marcin
18-06-2024 14:43
27-07-2024 14:36
28-07-2024 13:55
Prosimy, napisz nam, czy oprócz kwoty i waluty przelewu, uzupełniłeś wszystkie dane w przelewie walutowym - numer konta IBAN, dane odbiorcy, kod BIC/SWIFT banku odbiorcy? Wtedy powinna pojawić się opcja wysłania przelewu.
Pracujemy nad usprawnieniem obsługi płatności telefonem. Google Pay powinien być domyślną aplikacją do płacenia, aby płatności działały prawidłowo. Do tego czasu rekomendujemy uruchomienie aplikacji G
... 28-07-2026Pieniądze już wróciły na konto.
28-07-2026Właśnie przyszła pozytywna odpowiedź o przyznaniu reklamacji i "obietnica" zwrócenia kwoty do końca następnego dnia roboczego. Tak więc zobaczymy.
Niestety prawda jest taka, że jeżeli nie będziemy wal
... 28-07-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 5 | |
| 5 | |
| 3 | |
| 3 |