Płatności

Odpowiedz

Re.: Płatności zbliżeniowe Visa online. Kiedy?

Jakiś czas temu właśnie zamknąłem konto w BZWBK. Karta VISA Sol raz przy zbliżeniowych płatnościach wchodziła online, raz offline, nawet w tym samym sklepie i terminalu. To była totalna loteria. Identycznie miałem w Credit Agricole ale to pewnie dlatego, że ich karty działają na infrastrukturze BZWBK.
luuukeee
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
1
27-11-2016
Wiadomość 51 z 54 (6 290 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Wrócę do założonego tematu po latach Emotikon: Mrugający Nie korzystam bezpośrednio z karty ING VISA , tylko z Apple Pay (tam karta jest podpięta). I jak wiadomo, po Apple Pay wszystko jest online.

Ale zakładam, że kartą debetową Visa ING dzisiaj (gdy się nie korzysta z Google Pay oraz Apple Pay) są już tylko płatności online?

Czy dzisiaj jest jeszcze jakiś bank, który płatności zbliżeniowe ma offline? BZWBK (dzisiaj Santander) w końcu wprowadził taką usługę? Emotikon: Szczęśliwy

mBank, Millenium, Pekao miały zawsze. PKO BP chyba też Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
Główny rachmistrz II icon
351
55
03-02-2016
Wiadomość 52 z 54 (1 181 wyświetleń)

Tak, płatności kartą są wykonywane u nas w trybie online. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1121
224
07-06-2017
Wiadomość 53 z 54 (1 132 wyświetleń)

@IlonaU:

Tak, płatności kartą są wykonywane u nas w trybie online. 

Dziękuję.

Ciekaw jestem, czy wszystkie banki dzisiaj już też tak mają, bo jak zakładałem temat, nie było to takie oczywiste

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
Główny rachmistrz II icon
351
55
03-02-2016
Wiadomość 54 z 54 (1 118 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Ja tam migrowalem na mbank, na ing wyplata przychodzi i zostawiam tyle co na hipoteczny+rachunki i nic wiecej tu nie mam, reszta blikiem idzie na mbank. Nawet z karty zrezygnowalem, ten bank to porazk...

23-03-2025
Re.: Limit wejść Priority Pass (jak rozliczany okres roczny)

Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z

...

23-03-2025
Re.: Usluga platnosci za parkowanie w Gdyni nie działa

Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo

...

23-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy